Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kontroliuos kiaulių ir kiaulienos importą iš Lietuvos ir kitų Baltijos šalių

Jungtinės Valstijos dėl afrikinio kiaulių maro (AKM) protrūkio ketina kontroliuoti kiaulių ir kiaulienos importą iš kai kurių Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos regionų, pranešė specializuotas portalas „GlobalMeatNews.com“.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Vytenis Andriukaitis palankiai įvertino šį sprendimą. Anot jo, ES nusprendus, kad šalyje nebėra AKM, tokį pat sprendimą priims ir JAV.

„Šis svarbus pokytis parodo Jungtinių Valstijų, vienos didžiausių mūsų prekybos partnerių, pasitikėjimą mūsų patikima gyvūnų ligų kontrolės sistema. Kaip tik šiuo metu kiaulių augintojai visoje ES susiduria su ypatingais sunkumais. Todėl nepaprastai svarbu panaikinti nepagrįstus apribojimus Europos kiaulienos importui“, – pareiškė Lietuvai atstovaujantis Komisijos narys.

Iki šiol JAV gyvūnų ir augalų sveikatos tarnyba kontrolės priemones taikė tik importui iš Sardinijos ir Maltos. Dabar ji į nuo AKM nukentėjusių regionų sąrašą bus įtrauktos ir minėtos naujos teritorijos, rašoma tarnybos pranešime JAV federaliniam registrui.

JAV tarnyba anksčiau yra pati vertinusi su AKM susijusią riziką ES, tačiau dabar ji nusprendė vadovautis ES sprendimais dėl kiaulių maro kontrolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius