-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Navickas JAV atidarė verslo forumą: privalome investuoti į demokratiją

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) viešintis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas atidarė Šiaurės Amerikos-Lietuvos verslo forumą. Didžiausiame JAV Pensilvanijos valstijos mieste Filadelfijoje vykusiame forume susitiko Lietuvos, JAV bei Kanados verslo atstovai, pristatytas lietuviško maisto sektorius ir produkcija, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

K.Navickas akcentavo, kad šiuo neramiu geopolitiniu laikotarpiu, kupinu ekonominių iššūkių, kaip niekada anksčiau svarbu stiprinti tarpatlantinius ryšius. „Mūsų partnerystė, solidarumas padedant Ukrainai kovoje su Rusija yra mūsų stiprybė. Lietuva tai labai gerai supranta, nes pati tą išgyveno, todėl privalome investuoti į demokratiją, kad pasaulis būtų saugesnis“, – sako ministras.

Šis verslo forumas subūrė kelis šimtus verslo ir ekonomikos sektoriaus profesionalų iš Lietuvos, JAV bei Kanados. Renginio metu buvo pristatyti Lietuvos ekonomikos pasiekimai, pasidalinta įžvalgomis apie JAV rinką. Pasak pranešėjų, Lietuva yra vartai į Europos Sąjungos rinką, o Filadelfija gali tapti vartais į JAV rinką.

Šio forumo metu vyko ir lietuviško maisto produktų pristatymo renginys „Taste of Lithuania“, kur

Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra kartu su LR ambasada Vašingtone suorganizavo lietuviškų maisto produktų degustaciją, o Lietuvos įmonės turėjo išskirtinę galimybę pačios pristatyti savo produktus: duonos gaminius, pieno produktus, šokoladą, padažus, prieskonius, džemus, gėrimus, ekologiškus produktus, medų – pavaišinti JAV verslo atstovus.

Anot Žemės ūkio ministerijos Tarptautinių reikalų ir eksporto skatinimo skyriaus vedėjo Antano Venckaus, lietuviški maisto produktai turi didelį eksporto į JAV potencialą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius