Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Navickas: tikslius duomenis apie vilkų populiaciją pavyks surinkti per kelerius metus

Pritaikius naujus tyrimų metodus, tikslų vilkų populiacijos dydį Lietuvoje turėtų pavykti nustatyti per kelerius metus, sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas.
Vilkas
Vilkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiandien mes kokybinių duomenų vilkų neturime, tačiau nuo šių metų patvirtinome kvotą ir medžioklės taisyklių pakeitimą ir Vilko apsaugos planą, kuriame daugiau dedamųjų dėsime skaičiuojant, įvedame ir genetinius tyrimus, ir kitais būdais fiksuoti vilkų populiaciją. (...) Mes tikimės, kad po šių metų turėsime tikrai tikslesnius, o po kelių metų turėsime tikrai tikslius duomenis apie vilkų populiaciją“, – Žinių radijui trečiadienį sakė K.Navickas.

Šiuo metu leidžiama sumedžioti 60 vilkų, o sprendimas dėl dar 50 vilkų bus peržiūrimas medžioklės sezono eigoje, atsižvelgus į naujausius vilkų populiacijos stebėsenos duomenis, jų medžioklės tempus.

Neturint tikslių duomenų apie vilkų populiaciją, pasak K.Navicko, šiuo metu pasirinktas „labai atsargus principas“.

Vykstant diskusijoms, kiek vilkų turėtų būti leista sumedžioti, aplinkos ministras teigia, kad vilkų medžioklės klausimu dažnai susikerta mieste ir kaime gyvenančių žmonių požiūriai ir to, greičiausiai, nepavyks išvengti.

K.Navickas pabrėžė, jog nėra pastebima ženklaus vilkų ūkininkams padaromos žalos padidėjimo. Gyventojai taip pat raginami pasirūpinti prevencinėmis priemonėmis: aptvarais ir šunimis, saugančiais gyvulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius