Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 14 /12:32

Kaimo reikalų komitetas pasigedo ministro plano, kaip padėti ūkininkams

Seimo kaimo reikalų komiteto nariai – tiek valdančiųjų, tiek opozicijos atstovai – teigia, jog Žemės ūkio ministerija neturi jokio plano, kaip padėti žemdirbiams siaučiant energetinei krizei, o ministras vengia tiesioginių diskusijų su Seimu.
Traktorius
Traktorius / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Šiandien neišgirdau nė vienos konkrečios priemonės iš Žemės ūkio ministerijos, nors to buvo paprašyta raštu, – kaip svarbiausia šakinė ministerija galėtų pagelbėti energetikos kainų parklupdytam žemdirbiui. Priemonių planas, kurį perskaitė viceministras, yra neįdomus, neaktualus – vakarykštė diena“, – trečiadienį komiteto posėdyje sakė komiteto pirmininkas liberalas Viktoras Pranckietis.

„Vakar pavalgęs rytoj sotus nebūsi“, – pridūrė jis.

Komiteto nariai pasigedo ir paties ministro teigdami, kad po nepavykusios interpeliacijos Kęstutis Navickas vengia tiesioginio bendravimo su parlamentarais.

„Tenka vėl apgailestauti, kad tas pagrįstos kritikos strėles turi prisiimti žemės ūkio viceministras, o pats ministras vėl kažkur krūmuose pasislėpęs žiūri komiteto posėdį, lyg jis čia ne prie ko“, – piktinosi opozicinei demokratų frakcijai „Vardan Lietuvos“ priklausantis Kęstutis Mažeika.

Žemės ūkio ministerija BNS pranešė, kad ministras šiuo metu dalyvauja neformaliame Europos Sąjungos žemės ūkio ministrų susitikime Čekijoje, ir tai nurodyta viešoje jo darbotvarkėje.

Žemės ūkio viceministras Paulius Astrauskas teigė, jog dėl pandemijos ir karo Ukrainoje ministerija šiemet daugiausia dėmesio skyrė finansiniams instrumentams, kad ūkininkai gautų apyvartinių lėšų brangiems pašarams, infliacijai suvaldyti.

„Pavyzdžiui, šiemet už 105 mln. eurų žemės ūkio valdoms buvo galima įsigyti ne tik traktorius, bet ir saulės baterijas, biodujų elektrines bei kitas su energetiniu efektyvumo susijusias priemones“, – komiteto posėdyje sakė viceministras.

Lietuvos paukštininkystės verslo atstovai praėjusią savaitę pareiškė, kad be valstybės paramos verslas nesulauks kitų metų. Į Kaimo reikalų komitetą dėl konkrečių Vyriausybės priemonių suvaldant energetikos krizę taip pat kreipėsi maisto pramonės ir kiaulių augintojų asociacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius