Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kiaulių augintojai siekia pakoreguoti mėsos ženklinimą

Tyrimas parodė, kad Lietuvoje išaugintų gyvulių mėsa šviežesnė ir vertingesnė nei atvežtinė.
Kaspars Krafts/BFL nuotr. / Mėsa
Šaltinis: BNS
0
A A

Lietuvos kiaulių augintojai siekia, kad ženklinant kiaulieną būtų nurodoma gyvulių auginimo šalis, nes dabar pirkėjai, manantys, kad perka Lietuvos ūkiuose užaugintų kiaulių mėsą, paremia kitų šalių augintojus, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Mums svarbu, kad kuo greičiau etiketėse būtų nurodoma kiaulių auginimo šalis. Nesvarbu, kokia kiauliena parduodama – šviežia, supakuota ar ne, sušaldyta ar atvėsinta“, – dienraščiui teigė Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas .

Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto Produktų rinkodaros skyriaus vedėjo Alberto Gapšio nuomone, jei pagaliau bus pareikalauta nurodyti, kokioje šalyje gyvulys buvo užaugintas, vartotojams tai suteiks papildomos informacijos.

„Jie mažiau klausinės pardavėjų. Tačiau vargu ar visa tai apsaugos nuo užrašų klastojimo, ypač kai prekiaujama šviežia, nesupakuota mėsa“, – dienraščiui sakė A.Gapšys.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikosi nuostatos, kad ženklinant kiaulieną iš tiesų reikėtų nurodyti ne tik kiau lių auginimo, bet ir atvedimo bei paskerdimo šalį. Visa tai privaloma ženklinant jautieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką