Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos muitininkai Lietuvoje tikrins grūdininkus

Kinijos muitinės atstovai tikrins Lietuvos grūdų augintojus ir eksportuotojus – jei jie atitiks reikalavimus, įmonės galės eksportuoti kviečius į Kiniją. Kinijos atstovai į Lietuvą atskrenda pirmadienį.
Nuimamas grūdų derlius
Nuimamas grūdų derlius / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Grūdai Kinija

„Galiu pasakyti, kad ambasada skubiai išdavė vizas ir šiandien jie atskrenda, o ryt pradeda dirbti“,– BNS teigė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Pasak Augalininkystės tarnybos laikinosios direktorės Rasos Rimkutės, delegacija Lietuvoje lankysis visą savaitę.

„Yra sudaryta darbotvarkė, jie domėsis grūdus auginančiais ūkio subjektais, eksportuojančiais, kadangi nori pažiūrėti, kaip Lietuvoje veikia visa sistema, nuo auginimo iki pat eksporto, ar atitiktų jų šalyje taikomus reikalavimus“– BNS komentavo R. Rimkutė.

„Čia yra būtent dėl kviečių rinkos atvėrimo“,– pridūrė ji.

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas BNS sakė, kad Kinijos rinkos atvėrimas esminių pokyčių grūdų augintojams neturės. Anot jo, lietuviški grūdai yra aukštos kokybės, kuri Kinijai nėra labai svarbi, todėl, gaudami pigesnių grūdų iš kitų valstybių, kinai nebus nusiteikę iš Lietuvos grūdus pirkti brangiau.

Pasak A. Macijausko, Lietuva Kinijai galėtų pasiūlyti nebent nedidelius kiekius nišinių produktų, kurių norėtų įsigyti turtingieji kinai, pavyzdžiui, aukštesnės kokybės, ekologiškų produktų.

Grūdų perdirbėjų asociacijos duomenimis, per devynis šių metų mėnesius Lietuva eksportavo 2 mln. tonų grūdų, iš jų – 1,3 mln. tonų kviečių, kurie daugiausiai eksportuoti į Saudo Arabiją, Nigeriją, Ispaniją, Lenkiją ir kitas ES šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius