Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Pietų Korėja susitarė dėl lietuviškos paukštienos eksporto

Lietuvos ir Pietų Korėjos institucijos susitarė ir dėl lietuviškos paukštienos bei jos produktų eksporto į Pietų Korėją, tačiau šios šalies ekspertai dar turės įvertinti Lietuvos įmones.
Vištiena
Vištiena / Shutterstock.com nuotr.

Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Dariaus Remeikos teigimu, šiuo metu su Pietų Korėja tariamasi dėl galimybės nuotoliniu būdu audituoti norinčias eksportuoti produkciją įmones. Anot jo, tai paspartintų įmonių registraciją, nes dėl pandemijos fizinis auditas galėtų užtrukti.

Derybos dėl paukštienos eksporto su Pietų Korėja pradėtos 2014 metų pabaigoje.

Į Pietų Korėją Lietuva daugiausia veža pieno produktus. Šiemet jų eksportuota per 1,5 tūkst. tonų, daugiausia – sūrių, sviesto, kitų produktų.

Be to, Lietuvos įmonės galės eksportuoti sudėtinius maisto produktus į Moldovą – tarnyba pranešė baigusi sertifikatų derinimą.

Į Moldovą Lietuvos gamintojai per devynis šių metų mėnesius eksportavo daugiau kaip 300 tonų pieno produktų – trečdaliu daugiau nei pernai, daugiausia – grietinėlės ir sūrių. Žuvininkystės produktų šiemet išvežta daugiau kaip 5,9 tūkst. tonų, arba 570 tonomis daugiau.

Šiemet taip pat suderinti sertifikatai, leidžiantys Lietuvos gamintojams eksportuoti pieno produkciją į Dominiką, kiaušinių gaminius – į Turkiją, įvairius gyvūninės kilmės produktus – į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius