Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva netrukus gali gauti leidimą eksportuoti jautieną į JAV

JAV – didžiausia pasaulyje jautienos vartojimo rinka netrukus gali atsiversti dar kelioms Europos Sąjungos (ES) valstybėms narėms, įskaitant Lietuvą, Jungtinę Karalystę ir Nyderlandus, pareiškė už žemės ūkį atsakingas Europos Komisijos (EK) narys.
Jautiena.
Jautiena yra viena iš kieičausių mėsų / Fotolia nuotr.

„Tikiuosi, kad 2015 metais tokį leidimą gaus Jungtinėj Karalystė, Nyderlandai ir Lietuva. Glaudžiai bendradarbiaujame su JAV institucijomis, siekdami įveikti kliūtis“, – pareiškė Philas Hoganas interviu agentūrai „Bloomberg“.

Jis atvyko į Vašingtoną kalbėtis su įstatymų leidėjais, ūkininkais ir prekybos pareigūnais dėl siūlomo ES ir JAV prekybos susitarimo. Be to, jis aptars kitus klausimus, pavyzdžiui, kaip padėti ES valstybėms narėms atitikti naujuosius standartus dėl prekybos JAV.

Praėjus daugiau kaip 15 metų nuo tiekimo iš Europos apribojimo, kuris buvo nustatytas dėl galvijų spongiforminės encefalopatijos protrūkio, Airija praėjusį mėnesį pirmoji iš ES valstybių narių gavo už žemės ūkį atsakingų JAV institucijų leidimą eksportuoti jautieną į JAV.

ES dabar siekia sureguliuoti maisto saugos ir gyvūnų sveikatos sričių priemones, kad tokį leidimą gautų daugiau valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius