-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams putpelių kiaušiniai – tik Velykų stalo puošmena

Lietuviai Velykų stalą vis dažniau puošia egzotiškais putpelių kiaušiniais. Augintojai sako, kad prieš didžiąsias metų šventes putpelių kiaušinių paklausa būna gerokai didesnė už pasiūlą.
Putpelių kiaušiniai
Putpelių kiaušiniai / hisks/sxc.hu nuotr.

Netoli Elektrėnų, Vievininkų kaime gyvenantys verslininkai putpelių ūkį įkūrė prieš 17 metų. Dabar čia laikoma maždaug 5 tūkstančiai šių paukščių, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Pasak verslininkų, su tradiciniais margučiais putpelių kiaušiniai vargu ar gali konkuruoti, tačiau Velykų stalą jais dažnas paįvairina.

„Paklausa prieš Velykas visada būna didesnė. Žmonės nori papuošt stalą, paįvairint stalą, o putpelių kiaušiniai gražūs, maistingi ir naudingi, tai prieš Velykas ypač jaučiasi. Gaila tik, kad putpelės deda tiek pat kiaušinių ar Velykos, ar Kalėdos, ar eilinė diena ir negalim visų norų patenkinti per Velykas“, – sako putpelių augintoja Daiva Urbanavičiūtė.

Netradiciniu verslu užsiimanti moteris sako per metus iš ūkio į Lietuvos prekybos centrus ir turgus išvežanti daugiau nei milijoną kiaušinių. Vis dėlto mūsų šalyje auginti šiuos paukščius nepopuliaru.

„Rinka pas mus yra maža ir tas vartotojas tokį egzotinį dalyką labai mažai perka. Todėl, be abejo, ir augintojų praktiškai nebėra. Yra keletas entuziastų, kurie užsiimu šituo“, – sako Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas.

Ūkininkė pasakoja, kad neįprastus kiaušinius mielai perka mažus vaikus auginančios šeimos. Juos ir vos minutę verdamus rekomenduojama valgyti su lukštais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius