Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviška paukštiena keliaus ne į Rusiją, o į Honkongą

Lietuvą iš Honkongo pasiekė gera žinia – Lietuvos įmonės galės eksportuoti paukštienos produktus į šią rinką. Anot žemės ūkio ministrės Virginijos Baltrautienės, Lietuvos gamintojams ieškoma naujų rinkų, todėl žinios iš Honkongo džiugina, nors paukštienos eksportuojama nedaug.
Prekyba paukštiena įgauna pagreitį
Paukštiena / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Verslas jau prieš kurį laiką kalbėjo apie galimybes eksportuoti produktus į Honkongą, nes tai vartai į milžinišką Kinijos rinką, dabar jie tą galės padaryti. Galbūt netgi dalį tos produkcijos, kuri buvo eksportuojama į Rusijos rinką, bus galima nukreipti į Honkongą“, – teigė Albertas Gapšys, Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto tyrėjas.

2013 m.  Lietuvos paukštininkai eksportavo 43,4 tūkst. tonų paukštienos, iš to kiekio  tik 4,4 tūkst. tonų sudarė eksportas į Rusiją. Tai nėra daug, tad šią produkciją galima nukreipti į kitas rinkas. 

„Honkongas – tai specifinė rinka, jų poreikiai kiek skiriasi, labiausiai juos domina paukščių kojos ar tam tikros sparnų dalys. Lietuvoje tokių produktų yra ir juos galima bus eksportuoti. Kita vertus įmonės turės galimybę plėsti asortimentą. Kol kas bendradarbiauti su Honkongu yra pasiruošusi tik Kauno grūdų įmonių grupė, tačiau tikimės, kad ateityje verslo santykius užmegs ir kitos įmonės“, – pabrėžė Vytautas Tėvelis, Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas.

Rugsėjo 2 d. Kinijos Liaudies Respublikos Honkongo specialiojo administracinio regiono kompetentinga institucija informavo Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad baigtos veterinarijos sertifikato derinimo procedūros dėl atvėsintos ir šaldytos paukštienos bei paukštienos produktų importo. Tai oficialus patvirtinimas, atveriantis Lietuvos paukštienos produktų gamintojams Honkongo rinką.

Pagal eksporto apimtis Honkongas yra ketvirtoji šalis, Europos Sąjunga į ją eksportuoja 8,2 proc. paukštienos. Šiuo metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai su Honkongo kompetentinga institucija vis dar derina veterinarijos sertifikatus dėl lietuviškų mėsos gaminių, kiaušinių ir pieno produktų eksporto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius