-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviški obuoliai – itin perkami

Viduržiemis – pats prekybos lietuviškais obuoliais įkarštis. Sodininkai sako, jų parduodantys daugiau nei pernai, tačiau žada, kad iki pavasario obuolių nepritrūks.
Obuoliai – vitamino C šaltinis
Obuoliai – vitamino C šaltinis / Flickr.com

Nors lentynose netrūksta įvežtinių, lietuviški obuoliai itin paklausūs ir perkami. Už kilogramą prašoma nuo 50 centų iki trijų litų.

„Jeigu nėra pigių mėgstamos rūšies obuolių, tai perka brangesnius. Labai perka pačius pigiausius, kurie kainuoja po penkiasdešimt centų. Tačiau dažniausiai renkasi pagal skonį – kas mėgsta saldžiau, kas rūgščiau“, – sako pardavėja Laura Ragauskaitė.

Labai perka pačius pigiausius, kurie kainuoja po penkiasdešimt centų.

Sodininkų asociacijos atstovo teigimu, lietuviškais obuoliais aprūpinama tik trisdešimt procentų rinkos. Skaičiuojami du prekybos obuoliais sezonai – pirmasis vasariniais nuo rugpjūčio iki rugsėjo pradžios, antrasis – nuo sausio vidurio, kai pirkėjai, suvalgę savo sodo obuolius, dairosi kitų – lietuviškų.

Prekybos centruose lietuviški obuoliai brangesni už lenkiškus, todėl daugiau nei šimtą hektarų sodų turintys panevėžiečiai obuolius parduoda per savo sukurtą mažmeninį tinklą.

„Prekybos centrai taip pat nori užsidirbti. Obuolio kaina išsipučia ir pirkėjas nėra patenkintas pirkdamas už didesnę kainą tą patį obuolį, kurį iš mūsų gali nusipirkti pigiau, o dar ir pasirinkimas didesnis“, – teigia  UAB „Dembavos medelynas“ direktorės pavaduotojas Gytis Kuliešius.

Kiti sodininkai priskynę apie penkis tūkstančius tonų obuolių didesnę dalį pardavė perdirbėjams, kitus sudėjo į saugyklas.  

„Per gruodį pardavėm apie 300 tonų obuolių, lyginant su praėjusių metų gruodžiu, truputėlį daugiau, bet vidutinė pardavimo kaina labai panaši“, – mano UAB „Naradavos sodai“ vyr. finansininkė Rima Paškevičienė.

Sodininkai sako, kad saugyklose obuolių dar yra, jų užteks iki balandžio ar gegužės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius