Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kiaulių augintojų asociacija susitarė dėl tolimesnių veiksmų apsaugant kiaulių ūkius nuo užkrečiamųjų ligų patekimo

Šią savaitę Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos susitikime su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriumi Jonu Miliumi buvo nuspręsta dėl tolimesnių žingsnių derantis su Rusijos Federacija dėl gyvų kiaulių importo.
Kiaulės
Kiaulės / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Įgyvendinus šiuos žingsnius bus užkirstas kelias užkrečiamųjų ligų patekimui į kiaulių auginimo ūkius ir užtikrintas griežtų biologinės saugos reikalavimų įgyvendinimas.

Tam, kad jau šiuo metu būtų galima vykdyti prekybą gyvomis kiaulėmis ir užtikrinti, kad būtų galima vykdyti gyvų kiaulių eksportą į Rusiją ir užtikrinti apsaugą nuo užkrečiamų ligų, nutarta įvertinti jau veikiančias kiaulių pakrovimo vietas, kurios įsteigtos kiaulių laikymo ūkiuose, taip, kad būtų išvengta galimo infekcijos patekimo į ūkį. Taip pat abi pusės pritarė idėjai suskirstyti Lietuvos kiaulių auginimo ūkius pagal biologinės saugos reikalavimus į rekomendacines biologinės saugos kategorijas.

„VMVT pagal biologinės saugos kriterijus dar kartą įvertins Lietuvos fermas bei suskirstys jas į šias biologinės saugos kategorijas: aukščiausios, vidutinės ir mažos. Ūkių sąrašą planuojame patalpinti tarnybos tinklalapyje, taip pat pateiksime ir Rusijos Federacijai“, - sakė VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Masiulis.

„Po šiandienos susitikimo turime aiškų planą, kas bus daroma toliau, sprendžiant gyvų kiaulių eksporto draudimo į Rusiją klausimą. Buvo pasiektas vieningas nutarimas kartu su VMVT ir todėl tikimės palankių Lietuvos kiaulių augintojams rezultatų tolesnėse derybose“, - sakė Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos  Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos viceprezidentas Valdemaras Sadaunykas.

Praėjus 4 mėnesiams nuo klasikinio kiaulių maro Lietuvoje suvaldymo ir 2 mėnesiams nuo Europos Sąjungos apribojimų atšaukimo Lietuva vis dar neeksportuoja kiaulių į Rusiją, kuri yra viena svarbiausių rinkų kiaulių augintojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius