Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linas Agro Group“: žemės ūkis dar nenuostolingas

Septynias žemės ūkio bendroves ir du paukštynus Latvijoje valdanti „Linas Agro Group“ suskaičiavo savo įmonių žemės ūkio produkcijos gamybos savikainą – kol kas kainų kritimas grėsmės verslui nekelia, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.
Bulvių maišas
Bulvių maišas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Linas Agro Group“ augalininkystė pelninga, nors supirkimo kainos krito, palyginti su 2013 metais, iki 25 proc., šiemet nuimtas kur kas didesnis derlius ir dėl to ši šaka bus pelninga. Pienas kol kas taip pat neneša nuostolio, nors iš vieno kilogramo uždirbama tik 5-7 et (lietuviški) ir jau tenka galvoti apie savikainos mažinimą. Paukštynų pelnas – didesnis, nei tikėtasi. Iš pagrindinių žemės ūkio veiklos sričių nuostolinga tik mėsinė gyvulininkystė.

„Linas Agro Group“, pasikeitus rinkos sąlygoms, kitaip pradėjo planuoti ir pačią žemės ūkio produkcijos gamybą – žieminių kviečių dar sėjo netaupant, galbūt pavasarį mažiau bus tręšiama ir purškiama, pieno savikainą mėginama mažinti keičiant karvių racioną – į pašarus nebededama kai kurių brangių priedų, o juos mėginama keisti vietoje išaugintais kukurūzais ir žirniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius