Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažais kiekiais gaminantiems žvėrienos produktus – paprastesni veterinarijos reikalavimai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama nustatyti lengvesnes veiklos sąlygas smulkiesiems gamintojams, rengia atskiroms verslo šakoms taikomus supaprastintus reikalavimus, taikomus mažais kiekiais gaminantiems ūkio subjektams.
Kepta elniena, apibarstyta sezoniniais prieskoniais / 123rf nuotr.
Kepta elniena, apibarstyta sezoniniais prieskoniais / 123rf nuotr.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šiuo metu yra parengti ir Europos Komisijai derinti pateikti supaprastinti Mažais kiekiais gaminamos laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsos veterinarijos reikalavimai, kurių turėtų laikytis smulkūs laukinių medžiojamųjų gyvūnų – žvėrių, kiškinių ir paukščių – mėsos tvarkymu ir jos tiekimu vartotojams užsiimantys gamintojai.

Parengtu teisės akto projektu aiškiau apibrėžta, koks per metus sumedžiojamų laukinių gyvūnų skaičius yra laikomas mažu kiekiu. Svarbu ir tai, kad šiais palengvinimais galės pasinaudoti ne tik medžiotojai, bet ir nedidelės įmonės, per savaitę į rinką pateikiančios ne daugiau kaip 500 kg laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsos.

„Naujieji reikalavimai mažais kiekiais tvarkyti žvėrieną galėtų paskatinti ne tik medžiotojus, bet ir nedideles mėsos tvarkymo įmones regionuose imtis iniciatyvos ir pasiūlyti Lietuvos vartotojui platesnį įvairesnės mėsos asortimentą. Galimybė nedideliais kiekiais tvarkyti ir tiekti rinkai žvėrieną gali tapti viena iš alternatyvų būtent smulkiesiems gamintojams, kuriems sunku konkuruoti su stambiaisiais gamintojais tradiciniais laikomuose kiaulienos, jautienos ar paukštienos gamybos sektoriuose“, – sakė VMVT direktorius Darius Remeika.

Teisės akto projekte taip pat numatyta, kad mažais kiekiais tvarkant laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsą, nebūtina turėti tam tikrų atskirų maisto tvarkymo patalpų, jei laikomasi mėsos tvarkymo procesų eiliškumo, užtikrinami tvarkymo higienos reikalavimai, taip pat detalizuotas galimas gamybos patalpų įrengimas, apibrėžti kiti taikomi supaprastinti reikalavimai.

Dokumentas įsigalios gavus oficialų patvirtinimą iš Europos Komisijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius