Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėsos perdirbėjai pyksta: dėl embargo valdžia pažadėjo 145 tūkst. eurų, bet nedavė

Rusijai paskelbus embargą, Vyriausybės nutarimu buvo numatyta 145 tūkst. eurų (500 tūkst. Lt) parama naujų rinkų paieškai. Tačiau, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos (LMPA) direktoriaus Egidijaus Mackevičiaus teigimu, tų pinigų verslas taip ir nematė. Todėl dabar delegacijas iš užsienio turi priimti už savus pinigus – jeigu jų neskirs, pusės metų darbas derantis dėl naujų eksporto galimybių nueis šuniui ant uodegos.
Egidijus Mackevičius
Egidijus Mackevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Mes turime specifinę situaciją. Aišku, mes esame tik viršūnėlė visos tos pramonės, už mūsų nugaros stovi dešimtys tūkstančių ūkininkų, užsiimančių gyvulininkyste, jų pajamos tiesiogiai priklauso nuo mūsų pardavimų“, – kalbėjo E.Mackevičius.

O situacija, pasak jo, yra prasta. Dabar beveik visą produkciją maisto pramonės atstovai parduoda Europoje, taigi gana pigiai.

„Jeigu atsidarytų Rusija, net abejonių nekiltų, kad mes vežtume tenai. Dabar į kitas rinkas mes neeksportuojame iš viso. Viskas yra pardavinėjama Europos Sąjungos šalyse, konkuruojant žema kaina. O žemą kainą mes galime gauti tik tada, kai mokame žemą kainą ūkininkams. Visa mūsų realizacija yra tokia balansuojanti ant nulio“, – sakė E.Mackevičius.

Jis pasiskundė, kad rugpjūtį priimtas Vyriausybės nutarimas skirti iki pusės milijono litų naujų rinkų paieškai nebuvo įgyvendintas.

Tais pinigais turėjo būti apmokėti ir, pavyzdžiui, trečiųjų šalių atstovų vizitai į Lietuvą, kad jie galėtų įvertinti, ar Lietuva atitinka jų keliamus reikalavimus ir gali produkciją eksportuoti.

„Per šituos pusę metų negavome nė vieno lito. Paaiškėjo, kad tie pinigai net nebuvo skirti – kovą atvažiuoja Maroko delegacija, gegužę – Japonijos, vėliau – Irano. O mes neturime tam pinigų. Vienintelė išeitis – įmonės turi susimokėti už tarpvalstybinius atstovų vizitus ir bandyti gelbėti situaciją“, – kalbėjo E.Mackevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius