Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija planuoja sukurti ūkininkų prekybos sistemą

Žemės ūkio ministerijoje svarstoma idėja sukurti nedidelių parduotuvių tinklą, kuriame būtų prekiaujama smulkiųjų ūkininkų produkcija. Lėšų tam ketinama skirti iš Kaimo plėtros programos (KPP), rašo „Verslo žinios“.
Kaip Dubingiuose gimsta sūriai
Naminiai sūriai / Astos Sabonytės nuotr.

„Vyriausybės programoje, priemonių plane, nemažai dėmesio trumposioms maisto grandinėms, ūkininkų galimybėms gaminti produktus savo ūkiuose ir pateikti tiesiogiai vartotojams. Ministerija baigė parengti konkrečių darbų planą, peržiūrima 2013–2020 KPP, kad kuo daugiau tas trumpąsias maisto grandines galėtume paremti iš KPP, nes suprantame, kad mažiesiems ūkininkams visada trūksta pinigų investicijoms, tad turime jiems padėti ne tik įsigyjant perdirbimo įrangą. Turime padėti, galvosime, kaip organizuoti bendrą logistiką, mažų parduotuvių tinklą“, – sako žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Ministras mano, kad šiuo metu panašiems projektams įgyvendinti yra pats laikas, mat ES daug diskutuojama apie būtinybę gaminti švaresnį, sveikesnį ir natūralesnį maistą. Dėl to esą didesnė tikimybė gauti daugiau ES paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius