Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Miškų infrastruktūros projektai – ir su partneriais

Į miško kelių su žvyro danga, kitų su miško keliais susijusių įrenginių, statinių įrengimui ir rekonstrukcijai teikiamą Europos Sąjungos (ES) paramą šiemet gali pretenduoti ir nauja pareiškėjų kategorija – miško valdytojų grupės. Šiuo metu vykstančiam paraiškų rinkimo etapui skirta 704 tūkst. eurų.
Miškas
Miškas

Paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sritį „Parama miškų infrastruktūrai gerinti“ renkamos nuo birželio 1 iki 30 dienos. Jas miško valdytojai (fiziniai ar juridiniai asmenys)  gali teikti individualiai – arba su partneriais, kaip miško valdytojų grupės.

„Teikti paraišką su partneriais – kitais miško valdytojais – galima, jeigu kartu vykdyti projektą yra tikslingiau. Partnerių įtraukimas į projektą turi būti pagrįstas ir jo būtinumas turi būti įrodytas paramos paraiškoje ir projekto apraše“, – aiškina Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) Projektų vertinimo skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Makauskas.

Finansavimą, skirtą visam projektui įgyvendinti, tiesiogiai gauna tik paramos gavėjas, kuris atsiskaito su kitais partneriais. 

Pateikiama viena paraiška, atitinkamai užpildyta visų partnerių. Partneriams taikomos tokios pačios tinkamumo gauti paramą sąlygos ir reikalavimai, kaip ir pareiškėjui. Pažymėtina, kad finansavimą, skirtą visam projektui įgyvendinti, tiesiogiai gauna tik paramos gavėjas, kuris atsiskaito su kitais partneriais. Paramos gavėjui tenka ir atsakomybė už projekto įgyvendinimą.

Finansuojama iki 80 proc. projekto išlaidų

Pagal KPP priemonės veiklos sritį didžiausia paramos suma vienam paramos gavėjui negali viršyti 200 tūkst. eurų projektui, o iš viso 2014–2020 metų programiniu laikotarpiu – 400 tūkst. eurų. Tokia pat ir galima maksimali per visą laikotarpį partnerių ir (arba) susijusių įmonių gauta bendra paramos suma.

Paramos intensyvumas gali siekti 80 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų (išskyrus atvejus, kai prašoma mažesnės paramos sumos). Pareiškėjas vienu paramos paraiškų teikimo etapu gali pateikti tik vieną paramos paraišką.

Privaloma surinkti bent 30 atrankos balų

Pareiškėjų projektai paramai gauti bus vertinami balais, suteikiamais už veiklos srities taisyklėse nustatytų atrankos kriterijų atitikimą. „Privalomas minimalus projektų atrankos balų skaičius – 30 balų. Jeigu pareiškėjas tiek jų nesurenka, jo paraiška nėra vertinama“, – pabrėžia A. Makauskas.

NMA specialistas taip pat pažymi, kad jeigu pateiktose paraiškose prašoma paramos suma viršys skirtąją šiam rinkimo etapui, parama pasieks tik daugiausia balų pagal nustatytus atrankos kriterijus atitinkančius pareiškėjus, t. y. tuos, kurių paraiškos atsidurs paraiškų atrankos pirmumo eilės viršuje.

Pagerins susisiekimą

ES parama ankstesniuoju laikotarpiu pasinaudojo Valstybės įmonė Šakių miškų urėdija – Baltkojų girininkijoje nutiestas naujas 1,2 km ilgio miško kelias.

„Gyventojams, girininkijos darbuotojams šis žvyrkelis sutrumpins kelią 7 km. Anksčiau norint pasiekti tam tikrą reikėdavo daryti didžiulį lankstą. Žvyrkelis sujungs du kelius, pagerins susisiekimą“, – aiškino VĮ Šakių miškų urėdijos vyriausiasis inžinierius Gintaras Bacevičius.

Iš viso projekto įgyvendinimas urėdijai atsiėjo apie 150 tūkst. eurų, 60 proc. šių išlaidų padengta ES paramos lėšomis.

Daugiau informacijos –  NMA interneto svetainėje.

Sužinok naujienas apie paramą pirmas – prisijunk prie NMA „Facebook“!

NMA KPF
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius