Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlanduose nustatytas paukščių gripo atvejis

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Nyderlanduose, Flevolando provincijos Svifterbanto kaimelyje esančiame paukštininkystės ūkyje, nustatytas mažo patogeniškumo H5 paukščių gripo atvejis.
Vištos nagai
Vištos nagai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paukščiams pavojingą ligos virusą patvirtinto Olandijos centrinis veterinarijos institutas Lelystado mieste.

Virusas nustatytas imant mėginius pagal specialią stebėsenos programą ūkyje, kuriame buvo laikoma 40 000 vištų dedeklių.

Olandijos veterinarijos specialistai ėmėsi visų būtinų priemonių, kad sustabdytų paukščių gripo plitimą. Visos paukštyne augintos vištos likviduotos, atlikti valymo ir dezinfekavimo darbai. Aplink protrūkio vietą nustatytos apsaugos ir stebėjimo zonos.

„Mūsų šalies paukščių augintojams norėtųsi dar kartą priminti, kad prasidedant pavasarinei migracijai, naminius paukščius reikėtų laikyti dengtuose aptvaruose, saugoti juos nuo kontaktų su laukiniais. Ne mažiau svarbu saugoti ir pašarus, kad jų neužterštų praskrisdami laukiniai paukščiai, taip pat reikėtų nenaudoti vandens iš atvirų telkinių“, – perspėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjo pavaduotojas Artūras Šimkus.

A.Šimkaus teigimu, iškilus bent menkiausiam įtarimui dėl pasikeitusio auginamų paukščių elgesio, jų laikytojai turėtų nedelsiant kreiptis į privačius veterinarijos gydytojus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinius padalinus arba informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą nemokamu numeriu 8-800-40403.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius