-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Parodos „AgroBalt“ dalyviams įteikti aukso medaliai

Tradiciškai parodos „AgroBalt" atidarymo dieną aukso medaliais apdovanojami geriausi maisto produktai, tačiau būta ir įvairovės – apdovanoti tautinio paveldo meistrai, jaunieji maistininkai, gyvulių augintojai. Iš viso įteikti 25 aukso medaliai.
Medalių teikimo akimirkos
Medalių teikimo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šventinį vakarą įteikta 18 medalių už maisto produktus, 1 – tautinio paveldo, ne maisto, 6 medaliai paskirti gyvulių augintojams.

„Džiaugiamės tęsdami tokią gražią tradiciją, kuri gyvuoja jau 21-erius metus, parodos atidarymo dieną apdovanoti pačius geriausius parodos eksponatus. Lietuva garsėja puikia savo produktų kokybe, tad pastebėti pačius geriausius iš jų nėra lengva, bet labai svarbu. Renkame geriausiuosius iš geriausių“, – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

„AgroBalt“ medalių ir diplomų konkurso tikslas – gerinti ne tik žemės ūkio ir maisto produktų, bet ir kitokios žemės ūkio produkcijos kokybę, skatinti tradicinių ir regioninių produktų gamybą, skatinti jų konkurencingumą.

Šiemet konkursui buvo teikiami įvairūs eksponatai – maisto produktai, tautinio paveldo, jaunojo maistininko idėjos, veisliniai gyvuliai ir žemės ūkio technika, kurių kokybei įrodyti ar įvertinti nereikia specialios ekspertizės ar papildomų laboratorinių tyrimų. Konkursui pasiūlytus eksponatus vertino speciali konkurso vertinimo komisija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Medalių teikimo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Medalių teikimo akimirkos

Renkant geriausius maisto eksponatus komisija vertino jų sudėtį, maistinę vertę, technologinius ypatumus, juslines savybes, prekinę išvaizdą, gamybos ekologiškumą, ir, žinoma, vartotojų atsiliepimus. Panašūs kriterijai galiojo ir renkant įdomiausią jaunojo maistininko idėją, didelį dėmesį atkreipiant į kūrybiškumą ir praktiškumą (paprasta, naudinga, įdomu, originalu).

Aukso medalius už jaunojo maistininko idėją – žuvies trapučius – pelnė Klaipėdos valstybinės kolegijos studentė Evelina Liutikaitė (vadovas dr. Viktoras Liorančas), taip pat VšĮ Kauno kolegijos studentės Ligita Overlingaitė ir Goda Domarkaitė (vadovė dr. Ingrida Kraujutienė) – už šokoladinius saldainius „Žiemos desertas“.

AgroBalt 2016 medalius pelnė Birutės Drevininkaitienės įmonė „Rugelis“ už „Karališką“ šakotį, MB „Šusvės midus“ – už „Kunigaikščių“ midų, UAB „JFISH“ – už karštai rūkytą šamo filė, ūkininkas-bitininkas Linas Kazėnas – už kreminį medų, ūkininkė Daivai Kvedaraitei už šaltalankių girą, AB „Žemaitijos pienas“ už Žemaitijos kefyro kokteilį su bananais ir braškėmis ir kt.

Diplomais apdovanoti jaunieji maistininkai – VšĮ Utenos kolegijos studentai Tautvydas Kamsiukas, Ema Kurulytė, Virginija Žukauskaitė, Rasa Lingytė, (vadovė dr. Gražina Stalionienė) už airaną su kmynų arbatos gėrimu. Diplomai įteikti ir VšĮ Kauno kolegijos studentui Evaldui Diliui (vadovė Agnė Kupstaitė) už šalčiu džiovintus moliūgų gabalėlius „Pūkutis“, Vilkiškių bendruomenei – už žolelių arbatą „Tradicinė iš Mažosios Lietuvos“ ir kt.

Tautodailininkas Vitalius Striuogaitis aukso medaliu apdovanotas už ąžuolinę statinę vynui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius