Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasaris prasidės Velykomis ir „AgroBalt“ 2016

Pavasarį Kaune vėl šurmuliuos tarptautinė žemės ūkio paroda „AgroBalt“ – viena didžiausių žemės ūkio parodų Baltijos šalyse.
„AgroBalt“ paroda
„AgroBalt“ paroda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kitąmet Kaune vėl laukiame gamintojų ir ūkininkų bene svarbiausioje tarptautinėje parodoje „AgroBalt 2016“. Šiuo metu ypač daug dėmesio skiriame lietuviškų produktų pristatymui užsienio rinkose, užmezgami verslo kontaktai, ieškoma naujų eksporto kelių. „AgroBalt“ parodoje laukiama delegacijų iš įvairiausių pasaulio šalių, todėl tikimės, kad mūsų verslininkai ir ūkininkai į Kauną atveš savo geriausią produkciją“, – sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Virginija Baltraitienė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Virginija Baltraitienė

„AgroBalt“ unikali tuo, kad tai ne tik tarptautinė paroda, kurioje vyksta maisto produktų, naujausių technologijų, gyvulių demonstravimas, bet ir vieta, kurioje susitinka daugelio šalių vyriausybių, oficialių delegacijų atstovai, žemės ūkio specialistai, organizuojami susitikimai, seminarai maisto saugos, ekologinio ūkininkavimo ir kitais aktualiais klausimais. Vienas didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio renginių pritraukia mases žmonių. Tai puiki galimybė ir pramogoms ir verslo kontaktams užmegzti.

„AgroBalt“ – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų, pradėta rengti 1992 metais.

„AgroBalt“ – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų, pradėta rengti 1992 metais. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai buvo pirmoji tarptautinė komercinė paroda, kurioje dalyvavo įmonės iš užsienio šalių. Nuo 1995 metų rengiamas „AgroBalt“ eksponatų konkursas, kurio metu išrenkami ir prestižiniais aukso medaliais bei diplomais apdovanojami patys geriausi maisto produktai, žemės ūkio technikos gamintojai bei veislinių gyvulių augintojai. Nugalėtojai paskelbiami ir apdovanojami parodos atidarymo dieną.

2014 metais savo eksponatus lankytojams pristatė 404 įmonės, daugiausia jų iš Lietuvos – 368. Vartotojams savo produkciją taip pat demonstravo 36 Lenkijos, Latvijos, Danijos, Makedonijos, Rumunijos, Vokietijos įmonės. 

Daugiausia dalyvių (beveik 65 proc.) – maisto pramonės atstovai, lankytojams pristatė gėrimus ir maisto produktus, dalis (30 proc.) parodos dalyvių džiugino auginamais veisliniais gyvuliais – arkliais, žirgais, avimis, alpakomis, ožkomis ir pan.

2016 metais „AgroBalt“ vyks kovo 31 – balandžio 2 d. Kaune, Žalgirio arenoje.

Šiuo metu laukiama dalyvių paraiškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius