Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gruodį ūkininkus pasieks 241 mln. Eur paramos lėšų

Penktadienį Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) pranešė, kad pradėjo mokėti ūkininkams likusią dalį tiesioginių išmokų už 2017 m. deklaruotus žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus bei paramą pagal su plotu susijusias kaimo plėtros programos priemones.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

NMA, jau išmokėjusi 214 mln. Eur tiesioginių išmokų avanso, gruodžio 1 d. pradeda mokėti likusią išmokų už 2017 m. deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir pasėlius dalį. Paramos lėšos jau keliauja į šalies ūkininkų sąskaitas.

Taip pat pirmąją žiemos dieną pradedama mokėti parama su plotu susijusių Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonių dalyviams, jei jie atitiks paramos teikimo reikalavimus ir bus įvykdę prisiimtus įsipareigojimus. Tarp jų išmokų gruodį sulauks ir dalis ekologinių ūkių valdytojų, jau pateikusių informaciją apie realizuotą produkciją.

Vien per pirmąsias dvi mokėjimų dienas NMA ūkininkams išmokės 68 mln. Eur tiesioginių išmokų bei paramos pagal su plotu susijusias KPP priemones. Pinigai pasieks beveik 92 tūkst. paramos gavėjų sąskaitų. Planuojama, kad iki gruodžio pabaigos ūkininkų sąskaitas iš viso pasieks 241 mln. Eur paramos – 169 mln. Eur tiesioginių išmokų bei 72 mln. Eur pagal su plotu susijusias KPP priemones. Šį mėnesį galutinės tiesioginės išmokos turėtų būti išmokėtos 95 proc. pareiškėjų.

Mokėjimai bus tęsiami ateinančių metų sausį. Kadangi paramos lėšos gali būti mokamos tik tiems ūkininkams, kurių pateiktose paraiškose nenustatyta neatitikimų ar neatitikimai jau išspręsti, NMA ragina pareiškėjus nedelsti ir atsiųsti prašomus dokumentus ar pateikti reikiamą informaciją.

Pareiškėjai sužinoti apie jiems numatytus paramos lėšų išmokėjimo terminus ar jau išmokėtą paramą gali prisijungę prie NMA informacinio portalo ir aktyvavę 2017 m. pateiktos Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos nuorodą. Atkreipiamas dėmesys, jog rodoma informacija gali pasikeisti pareiškėjo pateiktos paraiškos vertinimo metu nustačius papildomų neatitikimų arba išsprendus nustatytus neatitikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius