Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perakredituoti sėklų kokybės tyrimai

Augalininkystės produktų kokybės tyrimų laboratorija (skyrius) (toliau – laboratorija) jau daugiau kaip dvidešimt penkerius metus teikia objektyvias ir patikimas sėklų kokybės nustatymo paslaugas: nuo 1994 metų ji yra akredituota Tarptautinės sėklų tyrimo asociacijos (International Seed Testing Association, ISTA) narė. Neseniai kolektyvą, kuriame dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai, pasiekė žinia: Augalininkystės produktų kokybės tyrimų laboratorija perakredituota Tarptautinės sėklų tyrimo asociacijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Priekoniniai augalai
Priekoniniai augalai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Sėklos Augalai

Metų pabaigoje laboratorijoje lankėsi ISTA auditorių komanda, sudaryta iš Šveicarijos bei Nyderlandų Karalystės ekspertų, kuri nuodugniai patikrino visus laboratorijoje atliekamus procesus: pradedant sėklų mėginių ėmimu iš sėklų siuntų, tiriamųjų mėginių suformavimu, ir baigiant tarptautinių ISTA sertifikatų išrašymu bei perdavimu užsakovams. Tai jau 7-asis laboratorijos perakreditavimas, kuris galios iki 2022 metų spalio mėnesio. Beje, tai vienintelė šalyje akredituota laboratorija, kurioje tiriama augalų sėklų kokybė. Tiriamoji veikla grindžiama kokybės vadybos sistema, kuri atitinka tarptautinius sėklų tyrimų laboratorijų kompetencijai keliamus bendruosius reikalavimus. Akredituoti ne tik visi svarbiausieji sėklų kokybės tyrimo metodai – švarumas, daigumas, gyvybingumas, kitų rūšių sėklų skaičiaus, drėgmės kiekio bei 1000 sėklų svorio nustatymai, bet ir sėklų mėginių ėmimas iš suformuotų sėklos siuntų. Akreditacija suteikia teisę išduoti ISTA tarptautinius sėklų sertifikatus 45 augalų rūšims, tarp jų: varpiniams, pupiniams, smulkiems pupiniams, žoliniams, aliejiniams-pluoštiniams augalams bei daržovių, sėjamųjų grikių, runkelių sėkloms.

Per metus laboratorijoje atliekama apie 20 tūkstančių sertifikuotos dauginamosios medžiagos bei apie 3000 užsakomųjų sėklos mėginių tyrimų. Mėginiams tirti pasitelkiama moderniausia laboratorinė įranga bei pažangūs, visame pasaulyje naudojami tyrimo metodai, o laboratorijos tyrimų rezultatai yra pripažįstami daugiau kaip 80 pasaulio šalių. Dėl šios priežasties laboratorija mūsų šalies augalininkystės produktų eksportuotojams suteikia palankias sąlygas konkuruoti tarptautinėje rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius