Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai Baltarusija Rusijoje „legalizavo“ 255 tūkst. tonų obuolių ir kriaušių

Per praėjusius metus į Rusiją atgabenta Baltarusijos „legalizuotų“ 255 tūkst. tonų obuolių ir kriaušių – produkcijos šalių, kurioms Rusija taiko prekybos embargą, tvirtina Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“).
Obuoliai
Obuoliai / 123rf.com nuotr.

„Mūsų tyrimai parodė, jog 24 Afrikos valstybės, kurios buvo nurodytos kaip šios produkcijos kilmės šalys, jos į Baltarusiją nenukreipė. Tai jos oficialiai patvirtino. Tai buvo produkcijos, kuriai taikome sankcijas, legalizavimas kaimyninėje šalyse“, – sakė Rusijos žinybos vadovas Sergejus Dankvertas.

Jo žodžiais, ši nelegali veikla Baltarusijoje gali būti gerokai didesnio masto.

„Baltarusijos oficialioji statistika rodo, jog pernai šalis įsivežė 744 tūkst. tonų obuolių, o jų derlius šalyje siekė 140 tūkst. tonų. Į Rusiją eksportuota 210 tūkst. obuolių. Gaunasi, jog Baltarusijos obuolių rinkoje jų buvo 674 tūkst. tonų, tai reiškia, kad jų vartojimas siekė 74,8 kilogramo kiekvienam gyventojui, suskaičiavus ir dantų dar neturinčius kūdikius“, – pridūrė S.Dakvertas, kuriam Minske iškelta baudžiamoji baudžiamoji bylą dėl maisto produktų tiekimo iš Baltarusijoje į Rusiją ribojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius