Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pieno produktų eksporto afrikinis kiaulių maras nepaveiks

Vienas po kito fiksuoti afrikinio kiaulių maro (toliau – AKM) atvejai Rusijoje, Baltarusijoje persikėlė ir į kaimynines šalis. Prieš mėnesį AKM neaplenkė ir Lietuvos, šiandien pasiekė Lenkiją ir plinta tolyn į Europą. Kol valdžios institucijos kuria kovos planus prieš AKM, Lietuvos pieno pramonininkai nežino, ko tikėtis iš kaimynių. Ar vis labiau plintantis AKM neatsigręš ir prieš juos?
Karvė
Pieno produktų eksporto afrikinis kiaulių maras nepaveiks / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas ramina Lietuvos pienininkus: „Kiaulienos eksporto ribojimas neturėtų paveikti Lietuvos pieno eksporto į kitas šalis, todėl kad afrikinis kiaulių maras yra kiaulių, šernų liga ir galvijai ja neserga.“

Lietuvos pieno bei pieno produktų eksportuotojai neturėtų baimintis ir dėl papildomų reikalavimų iš šalių, kurios yra nutraukusios kiaulienos importą iš Lietuvos.

„Pagal Pasaulio prekybos organizacijos taisykles griežtesnių patikrinimų ar ribojimų neturėtų būti, nes AKM nėra susijęs su galvijais ir jokio poveikio pieno produktų saugai neturi“, – akcentavo D.Kliučinskas.

Kad pieno rinkos dalyviai neturėtų jaudintis ir AKM nepaveiks jų, tai telefonu pienoukis.lt redakcijai patvirtino ir žemės ūkio ministro atstovė spaudai Ramunė Visockytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius