-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos ekspertai tikrina Lietuvos paukštienos gamintojus

Pietų Korėjos ekspertai Lietuvoje tikrina paukštienos gamintojus, kurie savo produkciją planuoja eksportuoti į šią Azijos šalį.
Vištos
Vištos / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pietų Korėjos Maisto ir vaistų saugos ministerijos bei Gyvūnų ir augalų karantino agentūros ekspertai lankysis Vilniaus paukštyne ir bendrovėse „Krekenavos agrofirma“ bei „Vlantana“, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Pasak tarnybos vadovo Manto Staškevičiaus, derybos dėl eksporto leidimų vyko nuo 2018 metų, tačiau procesus pristabdė pandemija.

„Tai labai lauktas auditas.(...) Ekspertai prieš ketverius metus jau buvo teigiamai įvertinę tarnybos atliekamą paukščių užkrečiamųjų ligų kontrolę, taip pat ir paukštienos higienos priežiūrą, todėl šie likę vizitai įmonėse jau paskutiniai vertinimo etapai“, – pranešime sakė M.Staškevičius.

„Tikimės greitų ir teigiamų audito rezultatų, kad jau netrukus galėtų iškeliauti pirmosios paukštienos siuntos į beveik 60 mln. gyventojų turinčią šalį“, – pridūrė jis.

Ekspertai taip pat susipažins su tarnybos kontrole paukštienos sektoriuje, bendra lietuviškų produktų eksporto situacija.

Šiuo metu į Pietų Korėją jau galima eksportuoti pieno, žuvies gaminius bei gyvūnų pašarus.

Tarnybos duomenimis, į Pietų Korėją per beveik devynis šių metų mėnesius išvežta daugiau nei 2,2 tūkst. tonų pieno produktų, kai pernai per visus metus eksportuota 1,7 tūkst. tonų. Šiemet taip pat išvežta 34 tonos žuvies gaminių, daugiau kaip 250 tonų pašarų gyvūnams augintiniams, taip pat virš 150 tonų žolinių pašarų mišinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius