„Be jau pirkėjų pamėgtų apvaliųjų, avietinių ir vyšninių pomidorų, pirmą kartą siūlome geltonuosius bei raudonuosius slyvinius, didžiuosius, juoduosius ir kekinius vynuoginius pomidorus, kuriuos, pastebime, itin vertina gaminti salotas mėgstantys žmonės“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Kietaviškių gausos“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.
K.Montvila pabrėžia, kad lietuviški pomidorai savo skonio savybėmis ir kvapu gerokai lenkia importuotas daržoves. Tai, jog vietinių daržovių kelias nuo šiltnamių iki parduotuvių lentynų yra trumpas, leidžia patyrusiems agronomams pomidorų veisles atrinkti pagal skonį ir kitas maisto gamybai svarbias savybes, o ne gebėjimą išlaikyti savo prekinę išvaizdą ilgu transportavimo ir sandėliavimo laikotarpiu.
Bendrovė savo kainos atskleisti negali, mat daržoves parduoda prekybos tinklams pagal sutartį, ir todėl kainą laiko komercine paslaptimi.
Prekybos tinklai patvirtina, kad gavo pirmųjų lietuviškų pomidorų, tačiau jų kainos neatskleidžia.
IKI viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė: „Kaip ir kiekvienais metais, IKI parduotuves pasiekė pirmieji lietuviški pomidorai. Didžiosiose mūsų tinklo parduotuvėse jų galima rasti jau antradienį-trečiadienį. Kai lietuviškų pomidorų paklausa padidės, jų bus galima įsigyti visose mūsų parduotuvėse. Dėl netolygios paklausos lietuviškų pomidorų kaina labai svyruoja – tai sezoniniai, kasmet pasitaikantys kainų svyravimai. Pavasario pabaigoje Lietuvos ūkininkai pomidorais gali aprūpinti masinį vartotoją ir šie jau nukonkuruoja importinius bei padeda vartotojams sutaupyti“.
„Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Dantė informavo, kad lietuviškais pomidorais rpadeda prekiauti trečiadienį.
„Pomidorai, priklausomai nuo rūšies ar pakuotės, kainuos nuo 1,99 eurų už 200 g smulkiavaisių pomidorų indelį iki 3,79 eurų už kilogramą sveriamų pomidorų“, – sakė ji.