Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plačiau atveriami vartai lietuviškų pieno produktų eksportui į Pietų Korėją

Pietų Korėjos Maisto ir vaistų saugos ministerija (Ministry of Food and Drug Safety) pripažino dar vieną Lietuvos pieno produktų gamybos įmonę – UAB „Iceco ledai“, kurios produkciją leista importuoti į šią šalį, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Pienas
Pienas / „Scanpix“ nuotr.

Tai jau vienuolikta Lietuvos pieno įmonė, kurios produkcijai atvertos durys į Pietų Korėjos rinką. Iš kitų Baltijos valstybių Pietų Korėjos kompetentinga institucija kaip potencialias importuotojas yra užregistravusi 2 Latvijos ir 5 Estijos pieno įmones.

2016 m. įsigaliojo nauji Pietų Korėjos reikalavimai importuojamiems gyvūniniams maisto produktams. Įmonės, kurios jau eksportavo savo produkciją, gali ir toliau tęsti šią veiklą, o kitos per Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą turi pateikti prašymus ir papildomą informaciją Pietų Korėjos kompetentingai institucijai.

„Džiugu, kad ši Azijos šalis vis plačiau atveria savo duris lietuviškiems pieno produktams – didėja ir eksportuojamos produkcijos kiekis, ir asortimentas. Į Pietų Korėją iš Lietuvos leidžiama importuoti natūralius ir perdirbtus sūrius, ledus, išrūgų ir pieno miltus, laktozę“, – sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, 2016 m. iš Lietuvos į Pietų Korėją eksportuota 2 203 t pieno produktų, o šiemet per mažiau nei penkis mėnesius – jau 1 859 t įvairių pieno produktų. Didžiąją dalį eksportuojamos produkcijos sudaro sūriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius