Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kelerių metų pieno sektoriuje prognozuojama nauja krizė

Spartus pieno supirkimo kainos augimas paskutinius praėjusių metų mėnesius Lietuvoje galėjo nustebinti bet kurios Europos Sąjungos šalies ūkininkus. Žaliavinio pieno kaina nuo vasaros išaugo kone dvigubai, tačiau pieno gamintojai ir sektoriaus analitikai situaciją vis dar vertina atsargiai, o dalis jų neatmeta galimybės, kad krizė po 2–3 metų vėl pasikartos, rašo „Verslo žinios“.
Pienas
Pienas / Vida Press nuotr.

„Prognozuoju, kad 2019–-2020 m. pieno sektoriuje gali būti dar viena krizė. Jei pieno kaina smarkiai augs, niekas negalvos apie pagaminamo pieno kiekius ir galiausiai vėl turėsime perteklių. Žemės ūkio rinkoje dažnai vyksta tokie ciklai. Panašūs tarpai buvo ir tarp ankstesnių krizių“, – mano Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto tyrėjas Albertas Gapšys.

Jo teigimu, spartų pieno kainos augimą Lietuvoje pernai lėmė ne tik pasaulinės sektoriaus tendencijos, bet ir padidėjusi konkurencija dėl žaliavos, taip pat kooperatyvo „Pienas LT“ atėjimas į rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius