Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prekybos tinkluose – lietuviškos braškės su Ispanijos ir Albanijos kilmės įrašais

Į kai kurias „Maxima“ ir „Iki“ parduotuves užsukę pirkėjai suglumo – šalia parduodamų braškių kainolapyje įrašyta, kad jos lietuviškos, tačiau kilmės šalys – Ispanija, Albanija arba Nyderlandai. Prekybos tinklai vieningai tikina, kad tai klaida, o braškės tikrai yra augintos Lietuvoje.
Lietuviškos braškės iš Ispanijos
Lietuviškos braškės su Ispanijos kilmės užrašu
Temos: 1 „Iki“

Braškių mėgėjai puikiai žino, kad turgavietėse svetur užaugintos uogos kartais parduodamos kaip lietuviškos. Tačiau neseniai braškėmis pradėjo prekiauti ir didieji prekybos tinklai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Braškės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Braškės

Juokauja, kad Ispanijoje skynė lietuviai

Šalia kainos didelėmis raidėmis parašyta, kad tai lietuviškos braškės, o mažesnėmis – kilmės šalis Ispanija, Albanija arba Nyderlandai.

Pavyzdžiui, prekybos tinkle „Iki“ praėjusį savaitgalį galiojo kainos nuolaida lietuviškoms braškėms, tačiau atidesni pirkėjai pastebėjo, kad kainolapyje kilmės šalis įrašyta Ispanija arba Nyderlandai.

„Lietuviškos braškės – turbūt lietuviai skynė“, – ironizavo vienas pirkėjas savo feisbuko paskyroje, nufotografavęs ir prekę. Ispanijoje emigrantai iš Lietuvos dažnai užsiima žemės ūkio darbais.

Atsiprašo pirkėjų už klaidą

Prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė 15min patikino, kad kainolapyje yra klaida. „Atsiprašome savo pirkėjų už šią klaidą kainolapyje. Informavome atsakingus darbuotojus, kad atkreiptų dėmesį į šios prekės kainolapyje nurodytą kilmės šalį ir esant neatitikimams iš karto pakoreguotų“, – teigiama komentare.

Lietuviškos braškės su Nyderlandų kilme
Lietuviškos braškės su Nyderlandų kilme

Prekybos tinklas „Iki“ teigia lietuviškomis braškėmis didžiosiose parduotuvėse pradėjęs prekiauti gegužės pradžioje.

„Šiais metais jų derlius yra daug ankstesnis palyginus su praėjusiais metais, kuomet prekyboje jos atsirado tik paskutinėmis gegužės dienomis. Pirkėjams galime patvirtinti, kad šiuo metu parduodamos braškės (500 gr. indeliuose) yra lietuviškos. Tai patvirtina ant pakuotės nurodyta kilmės šalis“, – teigė B.Čaikauskaitė.

Pastebėjo ir „Maximoje“

Tiesa, tokie užrašai pastebėti tik kai kuriose Lietuvos parduotuvėse.

„Maximos“ prekybos tinklas šį mėnesį prekiavo lietuviškomis braškėmis, kurių kainos lapelyje įrašyta kilmės šalis – Albanija.

Lietuviškos braškės su Albanijos kilme
Lietuviškos braškės su Albanijos kilme

„Maximos“ atstovai teigė, kad tai yra žmogiška klaida. „Pirmiausia pirkėjų norėtume atsiprašyti už nesusipratimą. Įvykus žmogiškajai klaidai buvo neteisingai nurodyta kilmės šalis. Šiuo atveju ir prekės pavadinimas, ir kilmės šalis turėjo sutapti, nes nuotraukoje užfiksuotos braškės atkeliavo iš lietuviško ūkio“, – teigiama „Maximos“ atstovo ryšiams su visuomene Pauliaus Stonio komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius