Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 08 /16:40

„Rosselchoznadzor“ ketina siųsti inspektorius į Lietuvos pieno perdirbimo įmones

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba ketina siųsti inspektorius į Lietuvos pieno perdirbimo įmones, pranešė jos vadovas Sergejus Dankvertas.
Pieno produktai
Pieno produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes išanalizuosime visas šias įmones, tam iš „Rospotrebnadzor“ pasiėmėmė visą medžiagą, ir automatiškai uždrausime tiekimą iš jų“, – žiniasklaidos atstovams sakė tarnybos vadovas.

„Veikiausiai bus taip, kad „Rosselchodnadzor“ inspektuos šias įmones ir peržiūrės produkcijos tiekimo į Rusijos rinką galimybes“, – pabrėžė jis.

„Rosselchodnadzor“ įtaria, jog Lietuvos pieno perdirbimo įmonės naudojo pieno miltelius, įsigytus iš kitų Europos Sąjungos įmonių, kurios negali eksportuoti į Rusiją.

„Visa tai aptarsime su Lietuvos veterinarijos gydytoju (Jonu Miliumi – BNS), kuris dalyvaus parodoje Maskvoje „Zolotaja osen“, – pridūrė S.Dankvertas.

Jis nepasakė, kada „Rosselchoznazdor“ inspektoriai gali atvykti į Lietuvą.

„Artimiausiu metu numatyta planinė inspekcija Estijoje, o vėliau gali būti organizuota neplaninė inspekcija Lietuvoje“, – sakė S.Dankvertas.

Jo manymu, lietuviškų pieno produktų tiekimo į Rusiją sustabdymas reiškia tai, kad Lietuvos veterinarijos tarnyba pradėjo nepakankamai griežtai kontroliuoti eksportuojamą produkciją.

Anot jo, „Rosselchodnadzor“ įtaria, jog Lietuvos pieno perdirbimo įmonės naudojo pieno miltelius, įsigytus iš kitų Europos Sąjungos įmonių, kurios negali eksportuoti į Rusiją.

„Turime informacijos, jog į Rusiją eksportavusios įmonės naudojo pieno miltelius iš ES įmonių, negalinčių tiekti savo produkcijos į Rusijos rinką“, – sakė S.Dankvertas.

Jo žodžiais, būtent tai – išsiaiškinti šiuos įtarimus – ir bus vienas pagrindinių inspektorių apsilankymų tikslų. S.Dankverto vertinimu, tokia veiklos praktika plinta, „nesąžiningi tiekėjai pradeda gudrauti“.

Jis akcentavo, jog gatavos produkcijos tiekėjai privalo naudoti žaliavas tik tų įmonių, kurios yra atestuotos tiekti savo produkciją į Rusiją.

Antanas Šipavičius: Rusijoje galėtų dirbti muitinės atašė

Rusijai paskelbus lietuviškų pieno produktų blokadą, svarstoma galimybė Maskvoje įsteigti muitinės atašė pareigybę, sako Lietuvos muitinės departamento direktorius.

Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas antradienį pareiškė, kad visa Europos Sąjunga (ES) remia Lietuvą, kuriai Rusija ėmė taikyti prekybos ribojimus.

„Šiuo metu renkame visą informaciją, kad žinotume, kokia yra tikra situacija ir koks draudimo mastelis. Kaip vienas iš galimų sprendimų pasirinkta tai, kad Lietuvos muitinė steigtų atašė pareigybę Maskvoje, kad būtų užtikrinamas operatyvus ir kasdienis kontaktas su Rusijos muitine“, – LRT radijui antradienį sakė Antanas Šipavičius.

A.Šipavičius BNS sakė, kad iki šiol Lietuva nesteigė tokios muitinės atašė pareigybės atskirose šalyse, išskyrus Briuselį, tačiau atsižvelgiant į padėtį, tai verta daryti.

„Įvertinant prekybos apimtis ir problemas, tai toks atašė būtų naudingas. Latviai tokį darbuotoją turi, ir Suomija turi. (...) Lietuva turi tokį atašė Briuselyje, tačiau iki šiol nebuvo praktikos kitose valstybėse steigti pareigybės. Atsižvelgus į kitų šalių patirtį, tai padėtų operatyviau spręsti problemas“, – BNS sakė muitinės vadovas.

Anot jo, tai padėtų švelninti situaciją.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas

„Mes su Rusijos muitine problemas visada sprendžiame dialogo būdu ir atašė padėtų tai daryti operatyviau, padėtų prognozuoti situaciją ateityje ir galbūt sušvelnintų padėtį“, – BNS sakė A.Šipavičius.

EP Užsienio reikalų komiteto pirmininkas: ES remia Lietuvą, Rusijos spaudimas nepriimtinas

Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas antradienį pareiškė, kad visa Europos Sąjunga (ES) remia Lietuvą, kuriai Rusija ėmė taikyti prekybos ribojimus.

„Nepriimtina, kad Rusija naudoja prekybos instrumentus sukurti politines problemas. Lietuva turi žinoti, kad visa ES ją remia“, – BNS Strasbūre sakė įtakingas europarlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius