-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Rosselchoznadzor“: Rusijos ir ES ginčo sprendimas Pasaulio prekybos organizacijoje nukels problemos sprendimą

Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas perspėjo, jog Europos Komisijos sprendimas kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl Rusijos draudimo importuoti iš ES kiaulieną gali keleriems metams atidėti prekybos atnaujinimą.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jau esu sakęs, kad problema gali būti išsprendžiama per pora mėnesių techninių derybų keliu su Europos specialistais, tačiau PPO įtraukimas gali atidėti procesą keleriems metams“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Sergejus Dankvertas.

„Mes neprieštaraujame, kad būtų kreiptasi į PPO. Tačiau mums šioje situacijoje svarbu tai, kad techninės derybos, kuriomis siekiama surasti šios problemos sprendimą, yra perkeliamos į ilgus debatus su PPO, o tai neabejotinai turės įtakos sprendimo priėmimo proceso spartai“, – sakė jis.

Pasak S.Dankverto, „Rosselkhoznadzor“ jau sulaukė kreipimosi iš kai kurių Europos šalių, siūlančių pasirašyti dvišales tiekimo sutartis.

„Tačiau kol kas nepriimtas sprendimas dėl veterinarijos sertifikato pakeitimų. Ši problema perduodama PPO“, – pridūrė jis.

Rusija nustojo importuoti kiaulieną ir gyvas kiaules iš ES po to, kai afrikinio kiaulių maro virusas buvo nustatytas Lietuvoje ir Lenkijoje. Nuo balandžio 7 dienos bus uždraustas ir mėsos produktų su kiauliena importas iš Lietuvos ir Lenkijos.

Kitų ES šalių gamyklos, kurios naudoja lietuvišką ir lenkišką kiaulieną, taip pat gali netekti teisės importuoti pagamintus produktus į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius