Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šią savaitę afrikinis kiaulių maras pakirto dar penkis šernus

Šią savaitę užregistruoti penki afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejai šernams Trakų, Ignalinos ir Švenčionių rajonuose, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Šernas
Šernas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai patvirtino AKM diagnozę sumedžiotam šernui Švenčionių rajono Svirkų seniūnijos Sakališkių miške bei keturiems nugaišusiems šernams, rastiems Ignalinos rajono Kazitiškio seniūnijos Tartoko kaimo apylinkėse, Rimšės seniūnijos Vosiliškių bei tos pačios seniūnijos Vėlūnų kaimų apylinkėse ir Trakų rajono Grendavos seniūnijos teritorijoje, šalia Spenglos ežero.

Visi šie rajonai priskiriami AKM užkrėstai teritorijai. Ignalinos ir Švenčionių rajonai patenka į 3 rizikos zoną, kurioje 2014 m. AKM buvo nustatytas ir kiaulių ūkiuose, Trakų rajonas patenka į 2 rizikos zoną, kurioje AKM paplitęs tik tarp šernų.

Lietuvoje šiais metais užregistruoti 49 AKM židiniai, Latvijoje nuo metų pradžios užregistruota 203 vietos, kur rasti ar nušauti AKM užsikrėtę šernai, Estijoje – 121, Lenkijoje – 40.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius