-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Steigiama žemės ūkio atašė pareigybė JAE, naikinama – Italijoje

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui steigti žemės ūkio atašė pareigybę Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), o tokią pat pareigybę panaikinti Italijoje. 
10. Jungtiniai Arabų Emyratai
Jungtiniai Arabų Emyratai / 123rf.com nuotr.

Pasak žemės ūkio ministro Andriaus Palionio, naikinant atašė poziciją Italijoje ir steigiant JAE, siekiama optimizuoti geografinį atašė paskirstymą.

Jis pabrėžė, kad 2017 metais Dubajuje pasirašytas tarpvyriausybinis susitarimas dėl ekonominio bendradarbiavimo, kuriuo šalys susitarė plėtoti ekonominį ir techninį bendradarbiavimą.

„Svarbu tęsti darbą su JAE, siekiant paskatinti maisto produktų eksportą į šią šalį. Atašė pareigybė padėtų užtikrinti spartesnį informacijos apsikeitimą, glaudesnį bendradarbiavimą tarp atsakingų institucijų“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė A.Palionis.

„Taip pat pažymėtina, kad Dubajuje ir kituose miestuose kasmet vyksta tarptautinės parodos, mugės ir seminarai, todėl sėkmingas dalyvavimas jose suteiktų galimybių pristatyti Lietuvos pramonę net JAE, bet ir kitoms Persijos įlankos šalims“, – sakė ministras.

Anot ŽŪM, JAE yra potenciali rinka Lietuvai, ji importuoja 80 proc. šaliai reikalingų maisto produktų. Be to, augant lietuviškos produkcijos, ypač pieno, eksportui, ŽŪM teigia matanti dar didesnį potencialą ir galimybes ateityje.

Atašė turėtų plėsti Lietuvos ir JAE bendradarbiavimą žemės ir maisto ūkio, kaimo plėtros, žuvininkystės bei kitose srityse, skatinti Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksportą į JAE ir Persijos įlankos regiono šalių rinką, rašoma ministerijos parengtame nutarimo projekte.

Atašė JAE turėtų dirbti nuo kovo, o Italijoje neliks nuo rugpjūčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius