Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulčių spaudėjai gero sezono nesitiki: nėra obuolių, nėra ir sulčių

Prastas šiųmetis obuolių derlius nieko gero nežada net ir patiems geriausiems Kėdainių krašto sulčių spaudėjams. Smulkieji verslininkai sako, kad nors sezoną apibendrinti dar ankstoka, tačiau tendencijos jau aiškios: sulčių bus mažiau.
Darius atskleidžia, kad šiemet populiarios ne tik grynos obuolių sultys, tačiau ir miksai: obuoliai maišyti su kitais vaisiais, uogomis ar net daržovėmis
Darius atskleidžia, kad šiemet populiarios ne tik grynos obuolių sultys, tačiau ir „miksai“: obuoliai, maišyti su kitais vaisiais, uogomis ar net daržovėmis / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Spaudžia, jei yra iš ko

Tai, kad žmonės nori sulčių, kaip ir kasmet, patvirtina Kėdainių rajono Sirutiškio kaime įsikūrę sulčių spaudėjai. Tačiau norai norais, bet faktas tas, kad iš oro sulčių neišspausi. Prastas derlius reiškia prastą sezoną ir sulčių spaudykloms.

„Žmonės sultis spaudžia kaip ir kasmet, tik šiemet labai mažai. Užpernai pradėjome sezoną rugsėjo 10 dieną. Pernai sezoną pradėjome rugpjūčio 24 dieną. Šiemet – rugpjūčio 26 dieną. Štai jums ir palyginimas. Šiemet žmonės skundžiasi, kad labai prastas derlius, nėra obuolių, iš kurių daugiausia sulčių ir būna išspaudžiama. O nėra obuolių, nėra ir sulčių“, – šių metų sezono pradžią apibūdina Sirutiškio sulčių spaudyklos šeimininkas Darius.

Populiarūs „miksai“

Darius atskleidžia, kad šiemet populiarios ne tik grynos obuolių sultys, tačiau ir „miksai“. Obuoliai, maišyti su kitais vaisiais, uogomis ar net daržovėmis.

„Spaudžia daugiausia iš obuolių, kaip ir kasmet. Tačiau neretai ir „miksuoja“. Populiaru obuolius maišyti su morkomis ir moliūgais. Retas mėgsta obuolius su apelsinais“, – klientų norus vardija patyręs sulčių spaudėjas.

Viščiukus skaičiuos rudenį

Sakoma, kad viščiukus reikia skaičiuoti rudenį, tad Kėdainių sulčių spaudėjai derlių galės apibūdinti tik sezonui pasibaigus.

„Šiemet kainos truputį pakilo. Kadangi pakilo maišelių (tetrapakų) kaina, taip pat dėžučių kaina pakilo. Šiemet 5 litrų talpos tetrapakas kainuoja 2,50 euro. Tetrapakas su dėžute – 3,20 euro. Šiaip mąstom, kad sezonas bus tikrai prastas. O kaip bus iš tikro, tai bus aišku tik sezono pabaigoje“, – paaiškino Darius ir nuskubėjo aptarnauti eilėje laukiančių klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius