Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 21

Sulčių spaudėjai paslaugas brangins iki penktadalio

Viena po kitos duris atveriančios vaisių ir daržovių sulčių spaudyklos šiemet paslaugas žada branginti iki penktadalio. Jau sulaukiantys pirmųjų klientų sulčių spaudėjai sako, kad labiausiai kainas kelti verčia pabrangusi tara ir dyzelinas, taip pat išaugusios elektros kainos, pakilę atlyginimai.
Šaltai spaustos obuolių sultys
Šaltai spaustos obuolių sultys / Vida Press nuotr.

Pernai už trijų ir penkių litrų sulčių maišelius buvo prašoma 2–3 eurų, priklausomai nuo pakuotės. Šiemet jų kaina kils 15-25 centais.

„Nebus to drastiško brangimo – 10-15 proc. Nors dar žiūrėsime, po kiek pirksime maišelius. Anksčiau iš Kinijos vežė juos, o dabar nežinom – veš ar neveš“, – BNS teigė netoli Vilniaus apie 15 metų veikiančios spaudyklos savininkas Valerijus Kublickas.

Su broliu tris spaudyklas Molėtuose, Anykščiuose ir Kupiškyje valdantis Justas Petraitis tikino, kad populiariausia trijų litrų pakuotė brangs apie 20 centų, bet 3 eurų dar nepasieks.

Trakuose įsikūrusios spaudyklos savininkė Sigita Michailovskienė pabrėžė, kad kainas 10-15 proc. tikrai kels, nes nuo atidarymo 2019 metais jos nebuvo didintos. Pasak jos, nors klientai jau spaudžia atsidaryti, anksčiau pradėti veiklą neapsimoka, nes obuolių atvežama mažai: „Dėl kelių klientų aparatūros net neverta kurti, nes jos išplovimas užtrunka tris valandas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius