Dabar populiaru
Publikuota: 2016 spalio 5d. 23:32

Sulčių spaudimo sezonas šiemet baigiasi anksčiau

Obuoliai
A.Jašinskienės/15min.lt nuot. / Obuoliai

Sulčių spaudimas pamažu baigiasi. Kai kurios spaudyklos, paprastai klientų sulaukdavusios iki lapkričio pradžios, darbo jau nebeturi. Verslininkų teigimu, obuolių derlius šiemet gausus, bet daug obuolių dėl lietingos vasaros supuvo ant medžių.

Klaipėdos rajone, Dituvos soduose, sultis iš vaisių spaudžiantis verslininkas sako, kad šie metai – neįprasti. Sezonas prasidėjo rugpjūčio viduryje, t.y. porą savaičių anksčiau nei įprastai, o klientų, kurių apstu būdavo dar iki pirmųjų šalnų, jau dabar nebėra.

„Tiesiog nėra, nėra obuolių, visi pūva ant medžių. Kažkiek dirbome prieš tai, buvo kažkiek [obuolių], vežė, kada prinoko „Auksė“, – pasakoja sulčių spaudyklos savininkas Algirdas Kontrimas.

Keičiasi ir žmonių elgesys. Anksčiau dauguma spaudykloje išspaustas sultis patys namuose supilstydavo į stiklainius, o dabar apie 80 procentų klientų mėgsta pasiimti jau paruoštą produktą, nors jis – gerokai brangesnis. Penkių litrų iš savų obuolių išspaustų ir spaudykloje pasterizuotų sulčių pakuotė kainuoja apie pustrečio euro. Vien sulčių išspaudimas, pavyzdžiui, litro kainuoja 15 centų.

Vidutiniškai žiemai šeima pasiruošia iki 20 litrų sulčių. Pastebima nauja tendencija-obuolių sultis maišyti su kitų vaisių ar daržovių, pavyzdžiui, šiemet populiaru – su imbiero, aviečių, aronijų sultimis.

Paprastai sulčių spaudyklos dirba iki lapkričio ar gruodžio, o kai kuriose darbas verda visus metus.

Lrt.lt
Temos: 1 Sultys
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką