-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkininkai nori švelninti žemės pardavimo saugiklius

Žemės pardavimo saugiklių įstatymas galioja jau tris mėnesius, o nepatenkintųjų tik daugėja. Vyriausybės ir Žemės ūkio ministerijos atstovai žada koreguoti įstatymą, tačiau šį tą pakeisti esą bus galima tik rudenį ir tik tada, jei tai ryšis siūlyti pati Vyriausybė, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Lietuvos žemės pardavimas užsieniečiams
Lietuvos žemės pardavimas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Įstatymą reikia kuo greičiau taisyti, nes jis padarė daug žalos, o kai kurios jo nuostatos prieštarauja kitiems Lietuvos teisės aktams ir ES nuostatoms“, – teigė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos generalinis direktorius Jonas Sviderskis. Asociacija aukščiausioms valstybės institucijoms išsiuntinėjo raštą, kuriame prašo kuo greičiau įstatymą pakoreguoti.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė tvirtino, kad žemės pardavimo saugiklių įstatymas bus koreguojamas. Ji minėjo, kad rengiami įstatymų pakeitimo projektai, kuriuose siūloma numatyti išimtį kredito įstaigoms (bankams ir kredito unijoms) dėl įstatyme nustatytų apribojimų taikymo. Taip norima išvengti žemės ūkio veikla užsiimančių asmenų kreditavimo galimybių ribojimo.

„Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymas šiandien yra vienas svarbiausių. Jis kelia didžiulį ažiotažą, todėl bet kokie veiksmai turi būti labai pamatuoti“, – teigė V.Baltraitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius