Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartotojų sąmoningumo didinimas Europos Sąjungos pagalba

Rapsų aliejus yra vienas seniausiai naudojamų augalinių aliejų. Jis mažai kuo nusileidžia alyvuogių aliejui, o pagal kai kurias savybes net jį ir lenkia. Rapsų aliejui būdingas neutralus skonis, jis ilgai išlieka skaidrus, sąveikoje su oru neįgyja nemalonaus kvapo.
Rapsų aliejus
Rapsų aliejus / Partnerių nuotr.
Temos: 1 Rapsų aliejus

Iš visų augalinių aliejų, rapsų aliejus turi mažiausiai sočiųjų riebalų rūgščių ir daugiausiai Omega 3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, o taip pat yra natūralus vitaminų A, E, D šaltinis. Dėl šių savybių aliejus yra ypač rekomenduojamas šiaurinių kraštų gyventojams.

Rapsų aliejus yra vienas seniausiai naudojamų augalinių aliejų. Jis mažai kuo nusileidžia alyvuogių aliejui, o pagal kai kurias savybes net jį ir lenkia. Rapsų aliejui būdingas neutralus skonis, jis ilgai išlieka skaidrus, sąveikoje su oru neįgyja nemalonaus kvapo. Iš visų augalinių aliejų, rapsų aliejus turi mažiausiai sočiųjų riebalų rūgščių ir daugiausiai Omega 3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, o taip pat yra natūralus vitaminų A, E, D šaltinis. Dėl šių savybių aliejus yra ypač rekomenduojamas šiaurinių kraštų gyventojams.

Nuo 2016 metų VšĮ „Baltijos maisto organizacija“ vykdo Europos Sąjungos remiamą rapsų aliejaus populiarinimo programą Lietuvos bei Latvijos rinkose. Šio projekto tikslas – sugriauti mitus, kuriais vartotojai dar tiki, kuo plačiau paskleisti žinią apie gerąsias rapsų aliejaus savybes.

„Labai svarbu, jog žmonės žinotų, kad Europoje užaugintas ir pagamintas rapsų aliejus yra naudingas ir neprastesnis už kitas aliejaus rūšis“ , - sako VšĮ „Baltijos maisto organizacijos“ direktorė Rima Pozingė.

Anot R. Pozingės, mūsų visuomenėje vyraujančią problemą – žinių trūkumą apie rapsų aliejų- puikiai iliustruoja klaidingas vartotojų požiūris į šį produktą.

Prieš programos pradžią apklausus vartotojus paaiškėjo, kad vartotojams rapsų aliejaus sudėtis yra nepatikima ir rapsų aliejaus vartojimas apskritai tapatinamas su naudojimu technikos industrijoje. Programa siekia pateikti vartotojams informaciją apie rapsų aliejuje esančias polinesočiąsias riebalų rūgštis - Omega 3 ir Omega 6.

Po pirmų programos metų atlikta vartotojų apklausa rodo, kad žmonės labiau pasitiki rapsų aliejaus nauda ir vertina jo sudėtyje esančias polinesočiųjų riebalų rūgštis Omega 3 bei Omega 6. Be to vis daugiau vartotojų žino, kad Europos Sąjungoje pagamintas rapsų aliejus yra be GMO.

Pagrindinės projekto žinutės:

- ES užaugintų rapsų aliejus yra be GMO

- Rapsų aliejus yra gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių

- Rapsų aliejaus sudėtyje yra polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3 ir Omega-6

- Rapsų aliejus yra neutralaus skonio

- Aukšta degimo temperatūra

„Tikiuosi, jog po šios mūsų iniciatyvos, kuri truks dar 2 metus, vartotojai daugiau sužinos apie rapsų aliejaus teigiamas savybes, jo perkamumas ir populiarumas išaugs“ – kalba R. Pozingė.

Tyrimai su tokiais pačiais klausimais bus kartojami kiekvienais metais iki projekto pabaigos. Pagal jų rezultatus gali būti koreguojami viešinimo veiksmai. Pagrindinis projekto tikslas - išsklaidyti mitus apie rapsų aliejų ir skleisti žinią žmonėms, kiek daug pliusų turi šis produktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius