-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virginija Baltraitienė: už tos pačios rūšies pieną turės būti mokama vienodai

Su pieno perdirbėjais susitikusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Seimui siūlo reguliuoti pieno gamintojų ir supirkėjų arba perdirbėjų santykius. „Santykiai tarp supirkėjų (šiuo atveju – perdirbėjų, kurie šiandien buvo ir tarp žemdirbių) turėtų tikrai būti pagrįsti pasitikėjimu ir sąžiningais veiksmais“, – įsitikinusi V.Baltraitienė.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seime ji užregistravo įstatymo projektą, kuris numato, kad už tos pat rūšies pieną turi būti mokama vienodai, apie kainų pasikeitimą turi būti perspėjama iš anksto, o prekybininkų antkainis negalės būti didesnis nei 10 proc.

„Kainų skirtumas skiriasi 10 proc., 15 proc. ar net 20 proc. Mes manome, kad tas skirtumas turėtų siekti ne daugiau kaip 5 proc., daugiausiai gal – 7 proc.“, – mano žemės ūkio ministrė.

V.Baltraitienės teigimu, su perdirbėjais sutarta, kad trims mėnesiams turėtų būti numatomos fiksuotos pieno supirkimo kainos.

Susitikime su pieno perdirbėjais V. Baltraitienė aiškinosi, kodėl pieno supirkimo kainos yra tokios mažos. Nuo rugpjūčio, kai Rusija paskelbė embargą Europos Sąjungos (ES) maisto produktams, pieno supirkimo kainos Lietuvoje smuko maždaug trečdaliu, tačiau parduotuvių lentynose pieno produktai pigo labai nedaug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius