Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viskonsine karūnuotas naujas sūrių karalius

Viskonsino sostinėje Medisone ketvirtadienio vakarą paskelbtas 2018-ųjų pasaulio sūrių čempionato nugalėtojas – kietasis avių pieno sūris „Esquirrou“ („Eskuru“), gaminamas Prancūzijoje įsikūrusios sūrinės „Mauleon“.  
Naujuoju sūrių karaliumi paskelbtas „Esquirrou“
Naujuoju sūrių karaliumi paskelbtas „Esquirrou“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sūrių čempionato finale šiemet varžėsi rekordinis skaičius sūrių – net 3 402. Pasak renginį organizuojančios Viskonsino sūrių gamintojų asociacijos, penki iš šių sūrių pagaminti pačioje valstijoje.

Konkursas prasidėjo antradienį. Teisėjams teko uostyti, ragauti ir tikrinti 121 rūšies pieno produktus iš 26 šalių.

2016-aisiais kas dvejus metus rengiamą konkursą laimėjo bakterijų kultūromis brandintas kietasis sūris „Grand Cru Surchoix“. Jį Viskonsino valstijoje gamina „Emmi Roth USA“, Šveicarijos pieno gamintojų „Emmi Group“ antrinė įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius