Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žaliojoje savaitėje“ Berlyne – ir lietuviški desertai iš agurkų

Ketvirtadienį Berlyne prasideda tarptautinė žemės ūkio, maisto produktų ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2020“, kurioje dalyvauja ir savo produktus pristato 12 Lietuvos gamintojų. 
Agurkai
Agurkai / Vida Press nuotr.

Šiais metais Lietuva akcentuoja tautinį paveldą, pristato kaimo turizmo ir poilsio kaime galimybes, BNS nurodė Žemės ūkio ministerija.

Parodoje pristatomi bityno „Devyni medūs“ ir mažosios bendrijos „Medaus magija“ medaus desertai, Radviliškių kaimo kepyklos ruginė duona ir šimtalapiai, Laimutės Sadauskienės įmonės konditerijos gaminiai, „Saderos“ limonadai, „Šerno pėdos“ mėsos gaminiai, „Piscator“ produktai iš lietuviško šamo, „Versalos“ desertai iš agurkų, „Šušvės midaus“ midus, tautodailininkės Danutės Tikužienės gintaro ir žalvario dirbiniai, Lietuvos ūkininkų draugijos narių sukurti darbai.

Tautinio paveldo ženklo kremus demonstruos „Evija ir partneriai“, o „Bioproduktas“ pristato pluoštinių kanapių sėklas, aliejų, baltymus, miltus, arbatas bei kitus produktus.

Į parodą vyksta žemės ūkio ministras Andrius Palionis, kuris penktadienį susitiks su Moldovos, Ukrainos, Lenkijos, Baltarusijos, Sakartvelo ir Baltijos šalių ministrais bei Europos Komisijos atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius