Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemdirbiai nerimauja dėl ekstremalių orų ir didėsiančių mokesčių

Kaune vykusiame pirmajame Agroverslo forume šalies ūkininkai aptarė situaciją rinkoje ir problemas. Šiemet nuo liūčių nukentėję žemdirbiai skundžiasi mokesčių politika – esą kitais metais planuojamos pertvarkos dar pablogins padėtį.
Traktorius
Traktorius / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ūkininkai skundžiasi, kad supirkimo kainos mažėja, o produkcijos gamybos sąnaudos auga. Prie to prisideda ūkininkauti nepalankūs orai, svyravimai pasaulinėse rinkose. O kitais metais padidės ir mokesčiai.

Šiemet nuo liūčių nukentėjusių ūkininkų negali paguosti ir ekspertai. Dėl klimato kaitos ekstremalių oro sąlygų gali tik daugėti. Žemdirbystės sąlygas taip pat sunkina svyravimai pasaulinėse rinkose. Prie nuolat kintančių rinkų, pasak specialistų, priprasti turi ne tik ūkininkai, bet ir vartotojai.

Pavasarį pasaulinėse rinkose didėjusios pieno riebalų kainos, pastaruoju metu mažėja, tačiau ar į rekordines aukštumas šovusios sviesto ir kitų pieno riebalų gaminių kainos grįš kokios buvusios – neprognozuojama.

Pasak „Pienas LT“ valdybos pirmininko Naglio Narausko, šiemet pieno gamyba Lietuvoje sumažėjo 1 proc. Tuo metu kaimyninėje Lenkijoje 5 proc. paaugo. Esą, jei nebus skubiai imtasi priemonių, per artimiausius kelerius metus pieno ūkių Lietuvoje kritiškai sumažės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius