Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės ūkio ministerija perskirstė žvejybos kvotas

Pirmajame žvejybos kvotų skyrimo etape dalyvavo 22 Baltijos jūroje žvejojančios žvejybos įmonės. Buvo paskirstyta 91 proc. menkių, 81 proc. strimelių ir 77 proc. šprotų žvejybos kvotų. Likusi dalis bus skirstoma antrajame žvejybos kvotų skyrimo etape.
Žvejybiniai laivai vis dažniau stovi krante nei išplaukia žūklauti.
Dėžės žuvims / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

2015 metais Lietuvai skirtos žvejybos Baltijos jūroje – rytinių menkių – 2 894 t, vakarinių menkių – 372 t, strimelių  – 4 772 t, šprotų – 10 689, lašišų – 1 486 vnt.

ŽŪM teigia, kad iki šiol žuvininkystės sektoriuje vyravo monopolija – vienai bendrovei teko beveik 80 proc. Lietuvos šprotų ir strimelių kvotos.

Pakeitus Žuvininkystės įstatymą, Žemės ūkio ministerija skubiai parengė Baltijos jūros žvejybos kvotų skyrimo taisykles, pagal kurias bus skirstomos kvotos žvejams 2015 metams.

Dabar viena bendrovė negalės gauti daugiau kaip 40 proc. vienos rūšies žuvų kvotų ir didžioji dalis kvotų bus skirstoma istoriniu principu. O 18 bendrovių, kurioms buvo paskirstytos kvotos, galėjo pačios pasirinkti trejus geriausius metus iš pastarųjų 7 pagal sugautų žuvų kiekį ir atsižvelgiant į aplinkosaugos ir ekonominius rodiklius, jiems ir buvo paskirstyti sugaunamų žuvų kiekiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius