-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys plano B dėl vaučerių neturi

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys teigia nežinantis, kaip reikės suktis, jei prie vaučerių sistemos prisijungs pernelyg mažas skaičius ūkininkų ir jaunų šeimų, kurioms skirti nuolaidų kuponai. Tačiau ministras sako neabejojantis, kad išmaniuosius mobilius telefonus, į kuriuos reikės parsisiųsti programėlę, turi visi.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vaučeriais pasinaudoti galės tie, kurie turi išmaniuosius telefonus. Žemės ūkio ministras G.Surplys įsitikinęs, kad tokius telefonus turi visi net ir provincijoje, o tie, kas neturi, galės nuolaidos kodą gauti elektroniniu paštu. Neturintiems interneto ministras siūlo tuo pasinaudoti bibliotekose. Be to, ministras kartoja, kad vadinamųjų vaučerių pagrindinis tikslas nebus kova su didelėmis kainomis, o pratęsti maisto tiekimo grandinę – vietos ūkininkų rėmimas perkant iš jų produktus.

Tokias mintis ministras išdėstė susitikime su žurnalistais ketvirtadienį.

Toks projektas, pasak ministro, yra įgyvendintas Ukmergės rajone, kur švietimo įstaigos perka maisto produktus iš vietos ūkininkų. Tiesa, kaip tai susiję su vaučeriais, ministras nepaaiškino.

„Mūsų tikslas – sukurti prekybos vietų grandinę, tinklą, kur žmonės su vaučerių pagalba galėtų pirkti produkciją iš vietos ūkininkų“, – sakė G.Surplys. Tiesa, viskas vyks savanoriškais pagrindais – ūkininkai turės registruotis prie šio tinklo, pateikti paraišką, o pirkėjai į savo išmaniuosius telefonus turės parsisiųsti programėlę. Per ją ir bus gaunamas nuolaidos kodas – 2 eurai perkant prekių už 10 eurų. Per mėnesį tokiu būdu bus galima gauti iki 6 eurų nuolaidą.

Tiesa, kol kas vaučerių sistema galės pasinaudoti jaunos šeimos, turinčios vaikų. Anksčiau svarstyta, kad tai galėtų būti visiems prieinama sistema, tačiau po kritikos nuspręsta pabandyti tik su viena visuomenės grupe.

Ar žemės ūkio ministras turi atsarginį planą, jei ūkininkai nesiregistruos, o jaunos šeimos neparsisiųs programėlės? „Plano B neturime“, – pripažino G.Surplys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius