Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės ūkiui – papildomos paramos priemonės

Siekiant švelninti koronaviruso krizės padarinius, Žemės ūkio paskolų garantijų fondui leista teikti garantijas ir už paskolas, skirtas darbo užmokesčiui sumokėti.Tokius pakeitimus patvirtino Žemės ūkio ministerija, pranešė fondas. 
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Savo ruožtu palūkanų bei lizingo garantinės įmokos kompensavimas padidintas iki 100 proc., o palūkanų kompensacijos ūkio subjektams bus išmokamos kas mėnesį (anksčiau – kas ketvirtį).

„Jau artimiausiu metu įsigalios ir analogiški palūkanų, sumokėtų už paskolas ir lizingo paslaugas investicijoms finansuoti, kompensavimo pakeitimai, taip pat ruošiama ir daugiau paramos koronaviruso pandemijos metu priemonių“, – pranešime sako laikinai fondo direktorės pareigas einanti Romalda Globienė.

Vyriausybė kovą, jau prasidėjus karantinui, puse milijardo eurų padidino bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondo prisiimtų įsipareigojimų pagal garantijas limitą iki 768 mln. eurų.

Taip siekiama sudaryti galimybę šioms institucijoms labiau prisidėti prie verslo subjektų, susidūrusių su apyvartinių lėšų trūkumu, kreditavimo skatinimo koronaviruso krizės akivaizdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius