-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovai „Eurovizijos“ finale žada laikytis išvien

Jubiliejinės, 60-osios „Eurovizijos“ finale dainuos visų trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – atstovai. Dainininkai neslepia simpatijų ir žada konkurse palaikyti vieni kitus.
Vaidas Baumila ir Monika Linkytė
Vaidas Baumila ir Monika Linkytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šįmet Estijai „Eurovizijoje“ taip pat atstovauja duetas - Elina Born ir Stigas Rästa. Konkurse jie atlieka lyrišką dainą „Goodbye to Yesterday“. Stilingas pasirodymas pelnė „Eurovizijos“ komisijos ir žiūrovų simpatijas, todėl „pusbroliai“ estai nesunkiai perkopė pirmojo pusfinalio barjerą. 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Estijos atstovai Elina Born ir Stigas Rästa
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Estijos atstovai Elina Born ir Stigas Rästa
VIDEO: Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to Yesterday (Estonia) 2015 Eurovision Song Contest

Su Lietuvos atstovais Vaidu Baumila ir Monika Linkyte estų duetas jau spėjo susidraugauti – visi dainininkai gyvena tame pačiame viešbutyje, tad perdien pasisveikina, o ir pasidalija įspūdžiais, nesyk. 

Latvijos atstovė Aminata – tikra šių metų „Eurovizijos“ žvaigždė. Su „nestandartiniu „Eurovizijai“ kūriniu „Love Injected“ ji pavergė vertintojų širdis per antrąjį konkurso pusfinalį ir taip pat pateko į finalą. 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Latvijos atstovė Aminata
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Latvijos atstovė Aminata
VIDEO: Aminata - Love Injected (Latvia) 2015 Eurovision Song Contest

Egzotiškos išvaizdos dainininkės pasirodymas laikomas itin išskirtiniu šių metų konkurso kontekste, Latvijos vardas „Eurovizijos“ užkulisiuose dažnai paminamas vardinant stipriausius konkurso dalyvius. 

Ir Lietuvos atstovas Vaidas Baumila tikina norįs, kad Aminata patektų į geriausiųjų penketuką – ir linki, ir serga už ją. Vaidas ir Monika su dainininke taip pat spėjo susipažinti artimiau – kartu lankėsi atrakcionų parke Vienoje. Be to, vaikystėje Monika ir Aminata yra dalyvavusios viename dainų konkurse. Tąsyk Aminata laimėjo, o M.Linkytė užėmė penktą vietą. 

VIDEO: Monika Linkytė and Vaidas Baumila - This Time (Lithuania) - LIVE at Eurovision 2015: Semi-Final 2

„Eurovizijos“ finalo išvakarėse visi penki Baltijos šalims atstovaujantys dainininkai susitiko su būriu žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio. „Labai svarbu, kad Baltijos šalys pasirodys finale. Džiaugiamės, kad Baltijos šalys yra pastebėtos, matomos“, - kalbėjo Estijos atstovas Stigas. 

Paklausti, ar mėgsta vieni kitų eurovizinius kūrinius, du duetai ir Aminata sušuko vienbalsiai: „Taip!“

Bent jau lietuviai šioje vietoje tikrai nesumelavo – anksčiau nesyk yra pakartoję, kad vertina šiuos pasirodymus puikiai. O V.Baumila atkreipė žurnalistų dėmesį, kad visos trys dainos yra itin vakarietiškos, aukšto lygio.

Pernai „Eurovizijos“ finale nedainavo nė vienos Baltijos šalies atstovas, o šįmet – visų. Aršioje kovoje, kuri Vienoje skambės jau šeštadienio vakarą, lietuviai, latviai ir estai žada laikytis išvien – vieni kitus palaikys ir sirgs už saviškius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius