Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alesia ir Romualdas Mačiuliai ryžosi iššūkiui: maistui skirs 10 litų per dieną

Verslininkas Romualdas Mačiulis su žmona Alesia pasiryžo pastaruoju metu plintančiam naujam iššūkiui. Savaitę pora ketina maitintis už 10 litų per dieną.
Alesia ir Romualdas Mačiuliai
Alesia ir Romualdas Mačiuliai / Asmeninio albumo nuotr.

„Kas penktas žmogus Lietuvoje maistui gali skirti 5 litus per dieną. Pamanėme, kuo mes kitokie? Gal kiti mano, kad mes nuolat valgome restoranuose, o mūsų racione – tik austrės ir šampanas. Norime įrodyti, kad anaiptol taip nėra“, – sakė Romualdas Mačiulis.

70 litų per savaitę – tiek Mačiuliai skirs maistui. Pirmadienio popietę apsilankę parduotuvėje jie parsivežė pilną maišą pirkinių.  

Jis ir pats stebėjosi kiek daug produktų jam pavyko nusipirkti už minėtą sumą. Krepšelyje buvo ir mėsos, ir pieno, ir duonos, daržovių, kruopų. „Maisto nusipirkome daugiau nei įprastai, tačiau reikia išmonės, kaip tą maistą paruošti“, – sakė R.Mačiulis.

Pasak jo, norint neviršyti numatyto biudžeto, reikia gaminti namuose, dar svarbiau – valgyti ne vienam, o keliese. „Viena bandelė kainuoja apie 1,5 lito, jei pirktume dvi – išleistume 3 litus. Tačiau iš jos energijos – nedaug. Už tuos pačius 3 litus galima nusipirkti pakelį kruopų ir valgyti jas kelias dienas“, – pasakojo Romualdas.

Asmeninio albumo nuotr./Alesia ir Romualdas Mačiuliai
Asmeninio albumo nuotr./Mačiulių pirkti produktai už 70 Lt

Drauge su žmona jie ketina pusryčiams valgyti trijų grudų košę su pakepintais obuoliais, pietums – moliūgų risotą, jų valgiaraštyje bus ir daržovių patiekalų, ir gardžiai paruoštos mėsos. „Norime paneigti mitą, kad už 5 litus per dieną galima valgyti tik makaronus. Tiesiog norint valgyti pigiau, reikia šiek tiek ilgiau pastovėti prie puodų. Reikia tiesiog netingėti“,  – sakė verslininkas.

Kiek tiksliai pinigų jie įprastai išleidžia maistui, Romualdas sako dar nespėjo paskaičiuoti. Tačiau švaistytis, sako, nebuvo linkę. „Rytoj mano verslo pietūs atrodys kitaip – aš pavalgysiu prieš susitikimą namuose, o kavinėje išgersiu stalo vandens, kuris nieko nekainuoja“, – sakė jis.

Prisidėdami prie akcijos Romualdas ir Alesia ne tik išbandys save. Sutaupytus pinigus jie ketina paaukoti „Maisto bankui“. „Artėja Kalėdos, yra daug žmonių, kurie sunkiai gyvena. Reikia jiems padėti. O jei dar tai padeda ir mums sutaupyti, kodėl ne?“, – retoriškai klausė Romualdas ir ragino visus prisidėti prie labdaringos iniciatyvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius