-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visada tvarkinga ir švari virtuvė: padės 7 taisyklės, kurias norėsite išbandyti

Žmonės, kurių virtuvės visuomet yra švarios, pasižymi tam tikrais įpročiais, kuriuos visai nesunku pritaikyti, o rezultatas jums tikrai patiks! Jei norite džiaugtis tvarkinga virtuve, galbūt atėjo laikas pasiskolinti kai kurias jų paslaptis ir pritaikyti savo kasdienybei.
Moteris valo virtuvę
Moteris valo virtuvę / 123RF.com nuotr.

„Švari virtuvė nebūtinai turi reikalauti daug laiko ar pastangų, – sako HomeHow.co.uk valymo ekspertė Joyce French. – Įgiję keletą paprastų įpročių, galėsite išlaikyti virtuvę tokią, kokios norite“, – rašoma housebeautiful.com. Nuo ko pradėti?

Pasirūpinkite tinkamais virtuvės rakandais ir laikykite juos šalia

Virtuvėje įrankius ir kitus rakandus tvarkingai laikykite spintelėje arba dekoratyviai išdėliokite juos ant kabliukų ir lentynėlių. Pirkdami būtiniausius daiktus galite pulti kaupti puodų, keptuvių ir kitų naujų įmantrių virtuvės prietaisų bei įrenginių atsargas, tačiau rinkitės tik tai, ko jums tikrai reikia.

„Investuokite į kokybiškus būtiniausius daiktus, kurie bus tvirti daugelį metų ir nereikalaus daug priežiūros, – sako Joyce. – Kad ir kur pažvelgtume, mus bando įtikinti, kad nusipirkę jų gaminį gyvensime lengviau. Venkite netvarkos ir atskirkite būtiniausius daiktus nuo šlamšto“.

Geriausias patarimas: virš kriauklės pastatykite nedidelę lentynėlę, ant kurios galėsite sudėti augalus, indus ir prieskonines žoleles. Tai puiki lentynėlė, kuri taip pat užtikrins, kad svarbūs daiktai būtų lengvai pasiekiami.

Pasirinkite dideles šiukšliadėžes ir rūšiavimo konteinerius

Dėl perpildytų rūšiavimo ir šiukšlių dėžių kiekviena virtuvė gali būti perkrauta, todėl svarbu rasti tinkamą savo erdvei. Yra daugybė konteinerių variantų, įskaitant dėžes su pedalais, sumaniai įmontuotas vienkartines šiukšliadėžes ir dvigubas šiukšliadėžes, kad šiukšlės būtų paslėptos.

Jei turite mažesnę virtuvę (ir neturite laisvos vietos spintoje), apsvarstykite galimybę investuoti į „gražesnę“ šiukšliadėžę, kuri būtų „eksponuojama“. Reguliariai ištuštindami šiukšliadėžes taip pat išvengsite nemalonių kvapų.

Valykite gamindami maistą

Valymas gaminant maistą – tai paprastas veiksmų planas. Prieš pradėdami ruošti maistą, padėkite tuščią dubenį, kad galėtumėte išmesti daržovių žieves, pakuotes ar kiaušinių lukštus ir kt. Taip pat pripildykite kriauklę karštu muiluotu vandeniu, kad galėtumėte plauti įrankius ir kitus indus. Užgriozdinti stalviršiai ir lėkščių krūvos sukuria didžiulę netvarką, todėl tvarkydamiesi iškart, sutaupysite laiko ir turėsite laiko poilsiui.

Reguliariai pertvarkykite šaldytuvą

Lengvas būdas palaikyti tvarką šaldytuve, šaldiklyje ir sandėliuke – peržiūrėti ir išvalyti juos kaskart, kai perkate maisto produktus. Skamba paprastai, bet prieš apsipirkdami pasižiūrėkite, ar jau turite reikiamą prekę.

Geriausias patarimas: kad išvengtumėte nereikalingo maisto švaistymo, kiekvieną savaitę planuokite valgiaraštį ir pirkite tik tai, ko jums reikia. Maistas yra vienas geriausių būdų pasiruošti ateinančiai savaitei, tad kodėl gi nepabandžius?

123RF.com nuotr./Maistas šaldytuve
123RF.com nuotr./Maistas šaldytuve

Efektyviai išnaudokite savo laiką

Jūsų virtuvė niekada neišliks švari, jei jos tvarkymąsi priimsite kaip sunkų ir nesibaigiantį darbą. Jei jums nelengva viską suspėti, verčiau pasirinkite mažesnius greitus ir efektyvius darbus.

Štai mikrobangų krosnelę galite išvalyti vos per kelias minutes su dubeniu vandens ir citrina. Sudėkite į dubenį su vandeniu citrinos griežinėlius, įdėkite į mikrobangų krosnelę bei nustatykite aukščiausią temperatūrą. Po kelių minučių beliks viską iššluostyti ir džiaugtis puikiais rezultatais. Nepamirškite naudoti pirštinių, kad išvengtumėte nusideginimo.

Prieš eidami miegoti užstatykite indaplovę

Užuot pabudę su krūva nešvarių indų, užstatykite indaplovę – tegu ji dirba per naktį, kol miegate.

„Taip kiekvieną rytą galėsite pradėti nuo švarios ir tvarkingos virtuvės, o likusi dienos dalis bus lengvesnė. Indus, likusius nuo pusryčių galite dėti tiesiai į indaplovę, užuot palikę jų krūvą prie kriauklės.

Maži žingsneliai

Visus namus sutvarkyti per vieną dieną yra neįveikiama užduotis, todėl suskirstymas į lengviau įveikiamus „gabalėlius“ gali padėti susidoroti su šia užduotimi.

Tiesiog paimkite drėgną šluostę ir nušluostykite purvinas vietas arba greitai išplaukite grindis. Pasirūpinkite, kad kiti šeimos nariai taip pat išmoktų valyti iškart, kad nebūtumėte vieninteliai, kurie nuolat dirba. O dar geriau kasdien išvalyti vieną ar kitą kambarį – taip nepervargsite, o rezultatas džiugins!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius