-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV diplomatas Ukrainai: atėjo laikas prabilti apie sunkią tiesą iš mūšio lauko

Aukšto rango Jungtinių Valstijų diplomatas Jamesas Rubinas, atsakingas už kovą su dezinformacija, pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis turėtų atviriau atskleisti informaciją apie tikrąją karo padėtį Ukrainoje, skelbia amerikiečių leidinys „Politico“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“

Toks patarimas Kyjivui pasigirdo intensyvėjant kovoms fronto linijoje, Rusijai išplėšiant pergalių svarbiausiose teritorijose ir mažėjant tarptautiniam dėmesiui didžiausiam kariniam konfliktui nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Kalbėdamas su „Politico“ tinklalaidėje „Power Play“, J.Rubinas įvertino, kad „kartais Ukrainos vyriausybė gali priešintis tokiai informacijos laisvei, kuri mums yra įprasta.

„Kai kuriomis dienomis karo reporteriai praneša apie dalykus, kurie nebūtinai atitinka Volodymyro Zelenskio interesus, – tęsė jis. – Tačiau demokratinėje valstybėje, kuria tikimės ir vis labiau matome Ukrainą tampant... jie gali suprasti, kad karo reporteriai, nušviečiantys karą, net jei kartais būna blogų naujienų, gyvena kur kas geresnį gyvenimą nei kontroliuojama aplinka, kurią Rusija sukūrė visiems savo žmonėms.“

Nors Ukrainos ir Vakarų žurnalistai spaudė suteikti daugiau galimybių patekti į fronto linijas, Kyjivo valdžia apribojo reportažus iš jautrių konflikto zonų ir atsisakė didesnio valstybinio transliuotojo vaidmens, motyvuodama tuo, kad šie apribojimai tarnauja Rusijos dezinformacijos kampanijoms slopinti.

Tačiau J.Rubinas teigė, kad geresnės galimybės patekti į karo zoną sustiprintų Ukrainos argumentus, kai ji skubiai reikalauja didesnės sąjungininkų pagalbos. Jis pridūrė, kad nors šalis „juda teisinga kryptimi“, ji dar nėra „visavertė demokratija“, o tai turi tam tikrų neigiamų pasekmių informacijos srautui.

Tinklalaidėje „Power Play“ J.Rubinas taip pat aptarė bendras JAV ir jų sąjungininkių pastangas kovoti su priešininkų naudojamu dirbtiniu intelektu bandant skleisti netikras naujienas.

„Manau, kad susiduriame su informaciniu karu, kurį lemia tiek esamos technologijos, tiek ir dirbtinio intelekto kuriama dezinformacija. Tikiu, kad vienintelis būdas su tuo susidoroti – šalims, kurios tiki informacijos laisve, bet taip pat nori neleisti Rusijai ir Kinijai gadinti informacinės aplinkos – susivienyti į koaliciją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius