-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC Safari ralis: po pirmos ralio dienos priekyje T.Neuville

Ketvirtadienį pasaulio ralio čempionato dalyviai startavo viename greičio ruože, kuris buvo įrengtas Kenijos Kasarani miesto apylinkėse. Vos 4,84 km ilgio ruože nepralenkiamas buvo Thierry Neuville.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Penktadienį pirmasis greičio ruožas (SS2) prasidės 7:15 val.

SS1

„Super special Kasarani“ ruožas buvo vienas įdomesnių, kadangi jame lenktynininkų laukė net tik tramplinas, bet ir vandens kliūtys.

Pirmoje poroje startavęs ir tik „Rally 2“ klasės automobilį vairavęs Oliveris Solbergas net 7,8 sek. aplenkė pranašesnę „Rally 1“ techniką vairavusį J.Serderidį.

Antroje poroje startavęs Kalle Rovanpera po savo važiavimo finišo skundėsi tuo, kad teko valyti kelią ir vietomis slidinėjęs jis tikrai prarado nemažai laiko.

Dėl ko suomį netrukus 0,7 sek. aplenkė puikų tempą pademonstravęs Ottas Tanakas.

„Ruožas tikrai nebuvo lengvas. Važiuodamas pirmiausiai koncentravausi į bolido tausojimą. Žinoma, penktadienį prasidės tikrasis ralis ir streso tikrai dar bus. Pagal oro prognozes atrodo, kad savaitgalį tikrai turėsime lietaus, todėl mums reiks ne tik greičio, bet ir nors trupučio sėkmės“, - finišavęs sakė O.Tanakas.

Vis dėl to paskutinėje poroje startavęs sezono lyderis T.Neuville fiksavo geriausią ruožo įveikimo laiką. Netrukus po to pakalbintas Thierry sakė: „Bus sunkus ralis. Laikau sukryžiavęs pirštus, kad išvengtume techninių problemų ar grubesnių klaidų. Jaučiu, kad aš šiam raliui tikrai esu gerai pasiruošęs. Puikiai jaučiu automobilį, todėl pradedu ralį tikrai puikiomis nuotaikomis.“

SS1 rezultatai:

SS1 rezultatai
SS1 rezultatai

Gandai apie galimą T.Neuville pasitraukimą

Visą praeitą savaitę netilo kalbos apie tai, kad 35-erių metų amžiaus T.Neuville šis sezonas gali būti paskutinis. Kol galiausiai žurnalistai susisiekė su pačiu Thierry norėdami sužinoti, ar dabartine WRC kryptimi nepatenkintas belgas tikrai svarsto apie karjeros pabaigą.

„Aš tiesiog pasakiau, kad jei automobilių gamintojai (mano atveju „Hyundai“) nutartų pasitraukti. Aš kitais metais taip pat baigčiau karjerą. Aš tiesiog neturėčiau kito pasirinkimo. Kaip sakoma – kamuolys yra „Hyundai“ rankose. Jei jie man pasiūlys naują kontraktą, aš čia norėčiau važiuoti ir 2025 metais“, - situaciją paaiškino T.Neuville.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius